Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Letišti Strunkovice cvičně hořelo malé letadlo

V sobotu 31. října cvičili prachatičtí profesionální hasiči a dobrovolní hasiči obce Strunkovice nad Blanicí zásah při pádu malého letadla.

Ověřit v praxi dojezdové časy zásahových vozidel na letiště, prověřit činnost zaměstnanců Letiště Strunkovice dle „Letištního pohotovostního plánu“, prověřit taktický postup jednotky při likvidaci požáru malého sportovního letadla, koordinace povolání sil a prostředků složek IZS. Toto byly základní cíle, cvičení, které proběhlo na Letišti Strunkovice.

K fiktivnímu požáru malého sportovního letadla došlo v sobotu v odpoledních hodinách. Požár na operační středisko hasičů nahlásil dispečer stanoviště RADIO na tísňovou linku. Požár podle jeho hlášení zasáhl přední a spodní část letadla, pilot letadla zůstal uvnitř kokpitu. Letadlo se zastavilo 50 metrů od hangáru. Operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje na místo vysílá určené jednotky a informuje další složky IZS. Úkolem hasičů je zajištění místa zásahu, vyproštění osob z havarovaného letadla, uhašení požáru a zabránění úniku provozních látek.

Sdílet