Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při taktickém cvičení v Litvínově si hasiči vyzkoušeli evakuaci jednoho z místních hotelů

Pomocí automobilového žebříku dostali do bezpečí přivolaní hasiči jednu z ubytovaných žen v litvínovském hotelu, kde v jednom z pokojů vypukl v pondělí požár. Naštěstí ale šlo o taktické cvičení profesionálních hasičů z Litvínova, kteří do akce povolali i litvínovskou jednotku dobrovolných hasičů.

Cvičení mělo za cíl prověřit zásah hasičů v novém hotelu v Litvínově a především co nejrychleji zachránit a evakuovat do bezpečí návštěvníky i personál hotelu. Velitel nácviku Oto Zápotocký uvedl, že fiktivní požár vypukl v apartmánu v nejvyšším čtvrtém patře hotelu. Hasiči tak použili výškovou techniku a další skupina hasičů se poté zaměřila na průzkum a následnou likvidaci samotného „požáru“ apartmánu.

Do námětového cvičení se zapojili všichni zaměstnanci hotelu i jejich bezpečnostní technik a z recepční se stala figurantka, kterou hasiči posléze evakuovali po žebříku dolů.

Díky tomuto cvičení jsme měli možnost určit si jak bychom si poradili, kdybychom tu zasahovali na ostro. Cvičení tak splnilo svůj cíl,

vysvětlil velitel cvičení Oto Zápotocký.

Akci si pochvalovala také ředitelka hotelu Michala Eichelmanová.

Je to nová zkušenost a cvičení bylo pro nás velkým přínosem. Ocenili jsme tuto možnost, abychom věděli například jak se máme zachovat v případě opravdového požáru,

dodala po nácviku ředitelka hotelu Eichelmanová.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet