Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Benefiční turnaj ve florbale pořádají hasiči ve Skalici u České Lípy

V neděli 29. 11. 2015 se v 15 hodin ve Skalici u České Lípy v místní tělocvičně uskuteční benefiční turnaj ve florbale. Utkají se zde celky JSDH Skalice u České Lípy, JSDH Česká Lípa a mužstvo čety „C" stanice Česká Lípa Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje.

Výtěžek tohoto utkání (z dobrovolného vstupné) půjde na podporu boje proti rakovině prostaty a varlat prostřednictvím mezinárodního Hnutí Movember.

Všichni jsou srdečně zváni! Pro bližší informace se můžete obrátit za SDH Skalice Jiřího Havnera, Obec Skalice u České Lípy, za stanici Česká Lípa na Michala Toráně, tel: 727 936 169. Na boj proti rakovině prostaty a varlat může přispět každý účastník florbalového utkání vhozením jakékoliv částky. Ta bude poté zaslána na účet Hnutí Movember.

Po celý měsíc listopad se směna „C" stanice Česká Lípa Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje opět aktivně zapojí do mezinárodního boje proti rakovině prostaty a varlat. Symbolem tohoto boje je tradičně knír. Prostřednictvím stránky www.movember.com (název týmu – HZS Česká Lípa směna C) četa zasílá finanční prostředky na výzkum rakoviny varlat a prostaty.

Na národní úrovni spolupracuje hnutí Movember s organizací MUŽI PROTI RAKOVINĚ. Ta byla založena s cílem bojovat proti rakovině prostaty, stejně tak jako s cílem shromažďovat prostředky pro konkrétní programy a výzkumy pro boj s touto nemocí.

Na mezinárodní úrovni financuje nadace hnutí Movember Globální akční plán (GAP), mezinárodní spolupráci vědeckých týmů, která urychluje výsledky výzkumníků po celém světě tím, že jim poskytuje možnost pracovat společně na konkrétních vědeckých projektech.

Sdílet