Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Včerejší den na Olomoucku

Hasiči v Olomouckém kraji, ÚO Sever, likvidovali požár balíků slámy a zahoření v motorovém prostoru nákladního automobilu Tatra 815.

Požár balíků slámy

Ve středu 2. července byl v 14:11 hodin nahlášen na operační středisko hasičů HZS Olomouckého kraje požár balíků slámy v obci Řepová. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šumperku a ze Zábřehu a dobrovolní hasiči z Mohelnice. Po příjezdu hasiči zjistili, že se jedná o požár balíků slámy na ploše asi 10 × 10 metrů v rozbořeném objektu kravína, který se ještě rozšířil do okolního travnatého porostu. Hasiči z Mohelnice začali likvidovat požár trávy, profesionální hasiči likvidovali požár v balících slámy. Balíky se museli rozhrabat a řádně prolít. V 19:00 hodin se hasiči z Mohelnice museli vrátit zpět a dohasit tři menší ohniska požáru. Podle vyšetřovatele požár nezpůsobil žádnou škodu, jeho příčina se zatím šetří.

Požár motoru nákladního auta

Ve středu 2. července byl v 17:39 hodin nahlášen na operační středisko hasičů HZS Olomouckého kraje požár nákladního automobilu v obci Sobotín. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šumperku a dobrovolní hasiči z Velkých Losin a Sobotína. Po příjezdu hasiči zjistili, že se jedná o požár motorového prostoru nákladního automobilu Tatra, který byl již lokalizován dvěma hasicími práškovými přístroji řidičem vozidla. Hasiči provedli následné dohašení jedním šesti kilogramovým práškovým hasicím přístrojem. Po zchladnutí motoru a předání místa řidiči se jednotky vrátily zpět na základnu.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

-wob-

Požár balíků slámy

Sdílet