Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár střechy rodinného domu v Kojetíně likvidovaly čtyři jednotky hasičů, plameny způsobily půlmilionovou škodu

V úterý 3. listopadu 2015 byl v 18:02 hodin oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje požár střechy a komína rodinného domu v obci Kojetín na ulici Palackého.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z požární stanice v Kojetíně a dobrovolní hasiči z Kojetína a Němčic nad Hanou. Na místo požáru byli také vysláni dobrovolní hasiči z Chropyně (Zlínský kraj). Hasiči po příjezdu zjistili, že ze střechy rodinného domu šlehají až pět metrů vysoké plameny. Vzhledem k tomu, že v těsné blízkosti hořícího domu stály další hospodářské budovy, rozdělili hasiči zásah do dvou částí, a to na likvidaci plamenů a ochranu okolních budov.

Plameny zničily střechu rodinného domu, půdní prostor a jednu místnost. V průběhu likvidačních prací hasiči dohašovali ohniska, rozebírali střešní konstrukci a odvětrávali zakouřené prostory. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Likvidaci hlásil velitel zásahu v 19:21 hodin. Hasiči na závěr ještě zkontrolovali komínové těleso a jednotky se postupně vracely zpět na své základny.

Výše škody byla předběžně vyčíslena na 500.000 Kč, příčina vzniku požáru je zatím v šetření.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet