Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Převrácená „kladovka“ si vyžádala zranění, silnice u obce Poličná je uzavřena

V 11:37 hodin došlo za obcí Poličná ve směru na Branky k havárii nákladního tahače převážejícího dřevo. Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů ze stanice Valašské Meziříčí.

Hasiči byli na místě do několika minut. Řidiče naštěstí nebylo nutné vyprošťovat, ale se zraněním si jej převzala posádka zdravotnické záchranné služby a odvezla jej k dalšímu ošetření do nemocnice. Hasiči zabezpečili místo události a provedli protipožární zajištění vozidla.

Na místě došlo pouze k drobnému úniku hydraulického oleje, který byl zlikvidován pomocí sorbentů. V době šetření nehody a provádění likvidačních prací je komunikace z obce Poličná ve směru na obec Branky úplně uzavřena a provoz řídí policie. Majitel na místo zajistil druhou kladovku pro přeložení nákladu.

Aby nedošlo k úniku pohonných hmot z nádrže tahače, bylo nutné asi 200 litrů nafty přečerpat a zamezit dalšímu ohrožení životního prostředí. V 15:08 hodin se na místo dostavila speciální technika, pomocí které bude prováděno vyproštění převráceného tahače.

18:00

Tahač byl zpět na kola postaven pomocí dvou vyprošťovacích speciálů. Hasiči následně zlikvidovali další drobné úniky provozních kapalin a po provedení úklidu komunikace se v 18:18 hodin vrátili zpět na základnu.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet