Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jeřáb ve Frýdlantu na Liberecku narazil do rodinného domu, hasiči museli stabilizovat konstrukci

Náročný a dlouhotrvající zásah mají za sebou dnes hasiči, kteří byli voláni krátce po poledni do Frýdlantu, kde v ulici Luční narazil jeřáb do rodinného domu. Stroj prorazil část obvodové zdi a jeho rameno skončilo v obývacím pokoji.

Jeřáb se levým kolem zarazil o betonovou podezdívku sklepa. Událost se obešla bez zranění. S velkým štěstím neutrpěl zranění nikdo z obyvatel domu a v jeřábu nikdo neseděl. Okolnosti dopravní nehody jsou v kompetenci PČR.

Na místo byli přivoláni profesionální hasiči z Raspenavy, Liberce, Semil a pomáhala také dobrovolná jednotka Frýdlant. Kvůli vyproštění jeřábu museli hasiči stabilizovat konstrukce domu, neboť hrozilo, že při jakémkoliv pohybu jeřábu dojde k narušení dalších částí objektu.

K vyproštění jeřábu byl povolán vyprošťovací automobil ze stanice Semily a Tatra, kterou zajistil majitel vozu. Vyprostit jeřáb z domu se povedlo kolem půl páté odpoledne, poté hasiči ještě provedli další stabilizace dle doporučení statika. Jeřáb zůstal na pozemku mimo dům, odstranění vozu si zajistí majitel.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet