Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požáry na Vysočině

Hasiči kraje Vysočina včera ve večerních hodinách likvidovali požár hospodářské budovy v Šašovicích a požár včelína v Ostrově u Ledče n.S.

Požár Šašovice

Hasiči kraje Vysočina včera ve večerních hodinách likvidovali požár hospodářské budovy v Šašovicích a požár včelína v Ostrově u Ledče n.S.

Požár včelína

Ve 20:07 hod byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen požár včelína v Ostrově u Ledče nad Sázavou. Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Ledeč nad Sázavou a jednotka dobrovolných hasičů z obce Kožlí. Při příjezdu jednotek na místo události byl včelín o rozměrech 3 × 5 m zachvácen plameny. Hasiči na likvidaci požáru nasadili jeden vysokotlaký proud a jeden C proud. Asi metr od včelína se nacházely čtyři samostatně stojící úly – ty se podařilo hasičům zachránit. Hasiči kromě hašení prováděli také ochlazování okolí, aby nedošlo k rozšíření požáru. Při požáru došlo k úhynu třiadvaceti včelstev. Plameny napáchaly škodu ve výši 150 000,– Kč (škoda na včelstvech a medu, který se ve včelíně nacházel). Příčina požáru se vyšetřuje. S velkou pravděpodobností včelín zapálil uhlík z včelařské kuřačky (nástroj pro vykuřování včelstev).

Požár stodoly v Šašovicích

Ve 22:30 hod byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen požár stodoly v Šašovicích na Třebíčsku. Na místo události vyjelo osm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Při příjezdu hasičů na místo události byla stodola celá zachvácená plameny. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů a prováděli ochlazování okolních objektů, aby nedošlo k rozšíření požáru. Na místě byla zřízena kyvadlová doprava vody. Šest minut před druhou hodinou ranní bylo požářiště předáno majiteli. Místní jednotka dobrovolných hasičů zůstala na místě a provádí kontrolu požářiště. U události zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Moravské Budějovice a jednotky dobrovolných hasičů z Moravských Budějovic, Želetavy, Lesonic, Staré Říše, Šašovic, obce Horky, Bítovánky a Jindřichovice. Plameny napáchaly škodu ve výši 1 000 000,– Kč. Příčina požáru se nadále vyšetřuje.

kpt.Ing.Petra Musilová, DiS.
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina

-wob-

Sdílet