Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru bytu v Praze zemřel člověk, další třicítku osob hasiči zachránili

Jednotky HZS Praha stanice 1, 2, 4, 5 a 6 likvidovaly pomocí jednoho C proudu požár bytové jednotky v prvním nadzemním podlaží domu v ulici Přípotoční.

Plamenným hořením byla zasažena obytná místnost a kuchyň. Zbylé vybavení bytové jednotky bylo poškozeno zplodinami hoření a sálavým teplem. V průběhu likvidace požáru byl pomocí trhacího háku stržen dřevěný strop z důvodu likvidace skrytých ohnisek v mezistropí.

Zplodiny hoření se šířily přes otevřené dveře bytu do společných prostor činžovního domu, kde došlo k poškození malby stěn a stropů. V horních patrech domu byla částečně poškozena výmalba bytových jednotek.

Před příjezdem jednotky bylo evakuováno 12 osob. Pomocí vyváděcích masek bylo z domu zachráněno 29 osob. Před příjezdem jednotky na místo se podařilo jednomu z uživatelů opustit byt. Ze zasaženého bytu byla v průběhu likvidace požáru vynesena osoba, která byla příslušníky HZS do příjezdu ZZS resuscitována. Na místo se dostavil koroner, který poté konstatoval smrt.

Při požáru dále došlo ke zranění 4 osob a jednoho psa.

Příčina vzniku požáru je v šetření, jsou stanoveny dvě verze, a to buď závada na elektroinstalaci, nebo nedbalost uživatelů bytu při používání otevřeného ohně, konkrétně svíčky. Předběžná škoda, která požárem vznikla, je odhadnutá na jeden milion korun.

Sdílet