Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly v nočních hodinách požár hospodářského stavení v Brumově – Bylnici

V 02:39 hodin byl vyhlášen požární poplach jednotce profesionálních hasičů stanice Valašské Klobouky a současně i dobrovolným jednotkám z Brumova, Bylnice a Štítné nad Vláří. Celkem čtyři cisternové vozy zamířily na místo hlášeného požáru hospodářského stavení na ulici H. Synkové v centru městské části Brumov.

K likvidaci požáru, který zasáhl střešní konstrukce, půdní prostor a část místností v přízemí hospodářské budovy u rodinného domu, nasadili hasiči čtyři útočné a dva vysokotlaké proudy. Vzhledem ke zvýšené spotřebě vody byla zásahová vozidla doplňována z blízkého podzemního hydrantu. Asi po čtyřiceti minutách dostali hasiči požár plně pod svou kontrolu a zabránili jeho dalšímu šíření, a to především na další sousedící hospodářská stavení.

Roli požárně dělící konstrukce také splnila štítová zeď mezi zasaženým objektem a navazující stavbou. Mimo sousedících objektů se hasičům podařilo v prvotní fázi zásahu zachránit také část majetku ze zasaženého objektu.

V 06:45 hodin ohlásil velitel zásahu likvidaci události. Na místě byla ponechána jednotka místních dobrovolných hasičů, která bude provádět následnou dohlídku nad požářištěm a bude asistovat vyšetřovatelům, kteří se na místo události vrátí v ranních hodinách. Příčina vzniku požáru a výše způsobených škod budou předmětem dopoledního šetření hasičů a policistů.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet