Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kotelny s uskladněným materiálem v obci Břestek na Uherskohradišťsku se podařilo včas uhasit

Dnes krátce před sedmou hodinou ráno byl na operační středisko nahlášen požár sklepa rodinného domku v obci Břestek na Uherskohradišťsku. K události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami, posílená o dobrovolné hasiče z Nedakonic a Buchlovic.

První jednotka byla na místě do deseti minut. Po provedení průzkumu bylo zjištěno, že ve sklepě rodinného domku, kde je situovaná kotelna, došlo k zahoření uskladněných pilin. Hasiči okamžitě natáhli jeden vysokotlaký proud a požár v dýchacích přístrojích zlikvidovali.

Dobrovolní hasiči po příjezdu pomohli s vyskladněním zasaženého materiálu a zůstali na místě v záloze. Díky rychlému zásahu se podařilo zabránit rozšíření požáru a zamezit tak větším škodám. Po celkovém odvětrání prostor bylo místo předáno majiteli.

Na místo se dostavil také vyšetřovatel hasičů z Uherského Hradiště. Na základě zjištěných skutečností požár způsobilo špatné uložení nevychladlého popela v neuzavřené nádobě v blízkosti pevných paliv. Způsobená škoda dosáhla 50 000 korun

Události podobného charakteru se v topné sezoně neustále opakují a způsobují nemalé škody. Je nutné připomenout dodržování správného ukládání nevychladlého popela, a to v uzavřených nehořlavých nádobách v místech, kde nehrozí zasažení hořlavých materiálů a vznik požáru.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet