Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy v Ústeckém kraji

Dnešní zásahy HZS Ústeckého kraje.

Ústí nad Labem

Požár
4.7. 8:08 Jednotky HZS PS Petrovice, SDHO Tiská a SDHO Libouchec vyjely k požáru podkroví domu v obci Tisá okres Ústí nad Labem. Hořela klenbová stropní konstrukce přístavku. Požár byl lokalizován v 8:32. Jednotky konstrukci rozebírají a dohašují.

Územní odbor Most

Požár
4.7. 3:06 Jednotka HZS PS Most vyjela k požáru osobního auta v České ulici v Mostě. Auto bylo na plyn, zásah byl obtížný. Požárem byl poškozen i bok sousedního vozidla. Požár byl lokalizován v 3:26 a zlikvidován ve 3:59.

Bouřka, déšť, vítr.

Dobrovolné a profesionální hasičské jednotky vyjely od 3.7. 16:13 až 4.7. 7:33 ke zhruba 30 událostem způsobeným, bouřkou, deštěm a větrem. Na Teplicku to byla spadlá větev v Krupce, čerpání vody z ulice před domem v Bystřanech, čerpání vody z přízemí domu v Duchcově, odstranění padlého stromu v Kladrubech. Čerpala se voda v areálu firmy Glaverbel v Řetenicích a z výtahové šachty v domově důchodců v Bystřanech. Na Litoměřicku jednotky odstraňovaly spadlý strom v Libochovicích a spadlý strom na elektrické dráty v Dlouhé ulici v Lovosicích. Strom přes cestu na hřbitov spadl v Libotenicích. Na Děčínsku jednotky odstraňovaly spadlé stromy v Chřibské a mezi obcí Veselé a Kerharticemi. V Kerharticích spadla lípa na dům. V Benšově nad Ploučnicí spadl strom na zahradě na dráty elektrického vedení. Jednotky odstraňovaly spadlou větev v Rumburku a čerpaly vodu v Tovární ulici ve Varnsdorfu. Na Mostecku čerpali hasiči vodu v Studentské ulici v Litvínově a v Lounické ulici v Hamru. V Ústí nad Labem spadl strom na silnici na Střekově v Malířském koutku.

Ilustrační foto


Územní odbor Litoměřice

Požár- blesk
3.7. 19:07 Jednotky HZS PS Litoměřice, HZS PS Lovosice, SDHO Brozany nad Ohří a SDHO Budyně nad Ohří, SDHO Terezín, SDHO Litoměřice, SDHO Klapý, SDHO Třebenice vyjely k požáru stodoly se slámou do Libochovické ulice v Chotěšově okres Litoměřice. Hořela střecha požár byl při příjezdu jednotek ve velmi pokročilém stádiu. Byl lokalizován ve 20:42. Příčina požáru: zásah bleskem. Škoda byla předběžně odhadnuta na 700 tisíc Kč.

por. Ing. Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje 

-kow-

Sdílet