Středa 22. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Evakuaci téměř čtyřiceti obyvatel domu si vyžádal mohutný únik plynu před domem v Mostu

Případ se stal před domem bloku 345 v ulici Zdeňka Štěpánka. Přivolaní policisté a hasiči obehnali panelák páskou a na místě okamžitě zasahovala i pohotovostní četa plynařů. Vysoká koncentrace plynu naštěstí po dvou hodinách začala klesat a lidé se tak mohli postupně vrátit do svých bytů.

Velitel zásahu HZS Most Petr Pospěch k události uvedl, že na místě zasahovaly postupně tři hasičské jednotky. Vedle profesionálních hasičů z Mostu to byli i dobrovolní hasiči z Braňan a podniková jednotka hasičů severní energetická Komořany. Na místo hasiči povolali i evakuační autobus z HZS Louny, kde evakuovaní lidé čekali po dobu zásahu.

Hasiči podle krajského mluvčího hasičů Lukáše Marvana ve vchodu naměřili vysokou koncentraci plynu, dům postupně evakuovali a odvětrávali. V 9.03 hodin byl únik plynu nalezen a provizorně zaslepen. V 9.47 hodin plynaři garantovali úplné zastavení úniku plynu. Měřená koncentrace klesla až na nulu a lidé se v 10.07 hodin mohli konečně vrátit do svých domovů," popsal událost mluvčí hasičů Marvan. O události jako první informoval náš zpravodajský server přímo z místa zásahu.

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet