Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě zemřeli dva lidé

Dva lidé dnes krátce před polednem zemřeli při nehodě osobního auta s nákladním vozidlem u Černé Hory na Blanensku. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 11.51 hodin a na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Blansku. Na silnici I/43 se zhruba dva kilometry od Černé Hory směrem na Brno střetlo vozidlo Volkswagen Polo s cisternou IVECO.

Dva lidé dnes krátce před polednem zemřeli při nehodě osobního auta s nákladním vozidlem u Černé Hory na Blanensku. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 11.51 hodin a na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Blansku. Na silnici I/43 se zhruba dva kilometry od Černé Hory směrem na Brno střetlo vozidlo Volkswagen Polo s cisternou IVECO.

Osobní auto se při nárazu roztrhlo na dvě části. Cisterna sjela do příkopu a jedna část osobního auta zůstala zaklíněná pod ní. Osádka auta, starší muž i jeho spolujezdkyně, nehodu nepřežila. Řidič cisterny zraněn nebyl.

Hasiči udělali na vozidlech protipožární opatření a sorbetem zasypali uniklé provozní kapaliny. Cisterna, která slouží k převozu vodního skla, byla prázdná. Po vyšetření nehody policisty pomohli při naložení obětí nehody k odvozu a při vyproštění cisterny a části vraku auta z příkopu. Z vozovky také uklidili střepy a úlomky karoserií.

Ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje



-swo-

Sdílet