Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nový člun převzali hasiči ve Frymburku, darovala jim ho obec Lipno nad Vltavou

V sobotu 7. listopadu 2015 ve 14 hodin se uskutečnilo slavnostní předání nové techniky pro jednotku požární ochrany HZS Jihočeského kraje ÚO Český Krumlov požární stanice Frymburk.

Frymburští hasiči obdrželi nafukovací člun Poker HD 380 červený o délce 379 cm a váze 69 kg. Člun je určený zejména pro záchranné práce na vodní hladině jak vodního díla Lipno I a II, tak i řeky Vltavy, a to především tam, kde není vhodné použít člun kovový s motorem, který již ve výbavě na stanici Frymburk je.

Člun zakoupila v ceně 44 530,– Kč obec Lipno nad Vltavou a darovala jej Hasičskému záchrannému sboru Jihočeského kraje. Samotní hasiči si však mohli člun vybrat podle technických parametrů tak, aby jim dokázal sloužit i v těch nejtěžších podmínkách.

Nový člun je speciálně navržen na provádění záchranných prací, je stabilní, odolný a relativně lehký. Hasičům bude sloužit ve všech ročních obdobích. Díky univerzálnosti tohoto člunu se budou moct hasiči dostat na místo zásahu rychleji, a zároveň budou pracovat s větší jistotou jak na vodě, tak i na zamrzlých ledových plochách.

plk. Ing. Pavel Rožboud
ředitel HZS Jihočeského kraje, ÚO Český Krumlov
Sdílet