Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Oxid uhelnatý přiotrávil v Litvínově dva obyvatele bytu, skončili v nemocnici

Drama se šťastným koncem se v sobotu večer odehrálo v jednom z bytů v Litvínově. Muž se ženou se tam přiotrávili smrtelně nebezpečným oxidem uhelnatým. Při hoření spotřebiče na zemní plyn nebo propan-butan v karmě v koupelně došlo ve špatně ventilovaných malých prostorách bytu k nedokonalému hoření a spalování uhlíku a následně k hromadění nebezpečného CO.

Když oba začali mít náhlé zdravotní problémy, stačil muž přivolat záchrannou službu. Oba pak upadali do bezvědomí. Na místě zasahovalo několik sanitek a profesionální jednotka litvínovských hasičů. Ta pomohla záchrance s transportem obou otrávených lidí do sanitky.

Velitel zásahu Ota Zápotocký řekl, že na oba obyvatelé bytu se nejspíš přiotrávili kvůli špatné funkci kotle. „Oba naštěstí nespali, jinak by to pro ně mělo patrně fatální následky,“ řekl velitel zásahu HZS Litvínov Zápotocký.

Hasiči následně prováděli měření koncentrace a následně celý byt odvětrali. Podle krajské policejní mluvčí Šárky Poláčkové byli následně oba uživatelé bytu převezeni do nemocnice. „Případem se nadále zabýváme. S největší pravděpodobností šlo o nešťastnou náhodu,“ uvedla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet