Čtvrtek 9. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva lidé zemřeli po nehodě na Rychnovsku, obě vozidla začala po střetu hořet

Tři jednotky hasičů zasahovaly 15. listopadu 2015 odpoledne u tragické dopravní nehody dvou osobních vozidel na Rychnovsku. K události došlo před půl druhou odpoledne na hlavní silnici č. I/11 mezi Vamberkem a Rybnou nad Zdobnicí.

Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Vamberka a Kostelce nad Orlicí. Při příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu osobních vozidel Chrysler a Peugeot, přičemž druhé z vozidel skončilo na střeše v lese a Chrysler na svodidlech u silnice.

Oba automobily začaly po nárazu hořet. Všechny zraněné osoby z havarovaných aut vyprostil ještě před příjezdem záchranných složek spolujezdec z Chrysleru, který nebyl zraněn. Jeho řidička utrpěla zranění, stejně tak dvoučlenná posádka Peugeotu. Hasiči ihned po příjezdu na místo poskytli předlékařskou pomoc zraněným účastníkům nehody a současně hasili hořící auta.

I přes veškerou snahu lékaře a záchranářů dva lidé z Peugeotu na místě zemřeli. Hasiči po vyšetření a zadokumentování události Policií ČR vyprostili vrak z lesa a společně s druhým autem ho pomohli naložit na odtah. Silnice byla v místě události několik hodin uzavřena. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet