Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Za požárem garsonky je zřejmě lampička

V neděli 6. července byl v 10:03 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár bytu v Prostějově na Brněnské ulici. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Vrahovic, kteří po příjezdu zjistili, že hoří garsonka ve třetím nadzemním podlaží nájemního bytu.

V průběhu uplynulého víkendu, pátku 4. července – neděle 6. července, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 66 událostem, z nichž museli zlikvidovat:

13 požárů,

9 dopravních nehod,

28 technických pomocí,

4 plané poplachy,

2 záchrany zvířat a osob a

10 ostatních událostí.

6. 7. 2008

PROSTĚJOV

Požár garsonky

V neděli 6. července byl v 10:03 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár bytu v Prostějově na Brněnské ulici. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Vrahovic, kteří po příjezdu zjistili, že hoří garsonka ve třetím nadzemním podlaží nájemního bytu. Ihned po příjezdu hasiči evakuovali chodbu a začali požár likvidovat. Do bytu se dostali z venku po žebři s jedním proudem vody a s druhým proudem zevnitř po schodišti. V garsonce se v době požáru nikdo nenacházel. Oheň zničil vybavení bytu, škodu vyčíslil majitel na 400 tisíc korun, požár způsobila s největší pravděpodobností stolní lampička.

Vyproštění zavalené osoby

V neděli 6. července vyjížděli v 13:07 hodin profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Vrahovic k zavalené osobě pracovním strojem v obci Vrahovice na ulici Za Drahou. V době příjezdu hasičů byla osoba již z pod stroje vyproštěna. Hasiči provedli předlékařskou pomoc do doby příjezdu zdravotnické záchranné služby. Poté zraněného naložili do sanitky.

PŘEROV

Požár mrazáku v obchodním domě

V neděli 6. července byl v 15:15 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár mrazáku v obchodním domě v Hranicích. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Přerova a Hranic. V době jejich příjezdu byl již celý obchod evakuován. Hasiči po provedeném průzkumu zjistili, že mrazák kouří. Vypnuli proto jistič a požár uhasili sněhovým hasicím přístrojem. Protože obchodní dům silně zakouřen, hasiči ho museli odvětrat přetlakovou ventilací. Požár způsobil předběžně škodu 600 tisíc korun (100 tisíc korun na mrazáku a 500 tisíc korun na zboží). Příčinou vzniku ohně byla technická závada na svorkovnici.

Dopravní nehoda

V neděli 6. července byla v 15:36 hodin nahlášena na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje dopravní nehoda mezi obcemi Brodek u Přerova a Dub nad Moravou. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Přerova, kteří zjistili, že se srazila tři osobní vozidla. Po příjezdu na místo jednotka provedla vyproštění jedné zaklíněné osoby, ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou poskytnutí první pomoci zraněným osobám. Hasiči dále zabezpečili vozidla proti vzniku požáru a uklidili vozovku. Při nehodě bylo zraněno sedm osob, z toho jedno dítě.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

Sdílet