Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dodávka narazila do stromu

Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda byli v pátek (4. července 2008) ve 13:26 hodin přivoláni k dopravní nehodě, která se stala v ulici Za Kapličkou v Náchodě. Řidič dodávky Peugeot Boxer z dosud neznámých příčin vyjel mimo vozovku, kde narazil do stromu.

Hasiči Královéhradeckého kraje zasahovali od pátku (4. července 2008) do neděle (6. července 2008) u celkem 56 událostí. Jednalo se o 20 dopravních nehod, kde byla nutná pomoc hasičů. Dále zasahovali u 24 technických zásahů (otevření bytu, vyproštění osob z výtahů atd…) a šesti požárů, které způsobily škody za 190 tisíc korun. Nikdo při nich nebyl zraněn. Ve čtyřech případech hasiči vyjeli k planých poplachům, jednou odstraňovali uniklé ropné látky z vozovky a sundávali kotě z vysokého stromu.

Hasiči nejčastěji zasahovali na Náchodsku, Hradecku a Jičínsku (13 událostí), dále Trutnovsku (12 událostí) a Rychnovsku (5 událostí).

Územní odbor Náchod

U Heřmanic se srazila tři vozidla

K hromadné nehodě dvou osobních vozidel a dodávky vyjeli v pátek (4. července 2008) dopoledne profesionální hasiči z Jaroměře a Dvora Králové nad Labem. Nehoda se stala na silnici č. 37 nedaleko obce Heřmanice. Při srážce byl jeden člověk lehce zraněn. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a zabránili úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Jaroměř)

Střet osobního vozidla a dodávky se obešel bez zranění

Bez zranění se obešla další dopravní nehoda, která se stala v pátek (4. července 2008) po poledni v Hradecké ulici v Jaroměři. Tam se srazilo osobní vozidlo Š Fabia s dodávkou Peugeot Boxer. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a do příjezdu policistů řídili dopravu. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR. (foto: stanice Jaroměř)

Dodávka narazila do stromu

Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda byli v pátek (4. července 2008) ve 13:26 hodin přivoláni k dopravní nehodě, která se stala v ulici Za Kapličkou v Náchodě. Řidič dodávky Peugeot Boxer z dosud neznámých příčin vyjel mimo vozovku, kde narazil do stromu. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči nejprve provedli protipožární opatření, odpojili baterii a zajistili vozidlo proti úniku provozních kapalin. Následně pomocí navijáku vyprostili vozidlo zpět na vozovku a pomohli s jeho naložením na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Náchod)

Hasiči zasahovali u dvou nehod motorkářů

V sobotu (5. července 2008) vyjeli hasiči z Náchodska ke dvěma nehodám motorkářů. První z nich se stala kolem půl páté odpoledne v Meziměstí. Motorkář poškodil oplocení u rodinného domu. Při nehodě utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice. Profesionální hasiči z Broumova zabezpečili motocykl proti požáru a úniku provozních kapalin. (foto: stanice Broumov)

Další nehoda motorky se stala před šestou hodinou večer na silnici č. 304 u Velké Jesenice. I v tomto případě se zranil řidič motorky. Hasiči z Jaroměře pomohli záchranné službě s ošetřením a naložením zraněného muže do sanity a zabezpečili motorku proti úniku provozních látek. Příčiny obou nehod šetří Policie ČR. (stanice Jaroměř)

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Požár zničil kabinu dodávky

K požáru kabiny dodávky Mercedes Benz Vito vyjeli v pátek (4. července 2008) po třetí hodině odpoledne hasiči z Rychnova nad Kněžnou. Dodávka začala hořet na parkovišti u bývalých kasáren v Rychnově nad Kněžnou. Požár vypukl u palubní desky a způsobil, že se vozidlo dalo do pohybu. Aby hasiči vozidlo zastavili, museli rozbít okno. Jedním vodním proudem požár během několika minut uhasili. Požár poničil palubní desku a elektriku ve vozidle. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na autoelektrice. Při požáru nebyl nikdo zraněn. (foto: stanice Rychnov nad Kněžnou)

Územní odbor Jičín

Plameny zničily škodovku

V neděli (6. července 2008) v 03:26 hodin byli hasiči z Jičína přivoláni k požáru osobního vozidla mezi obcemi Tužín a Radim. Po příjezdu hasičů na místo události byla již škodovka 105L celá v plamenech. Hasiči z hořícího vraku vytáhli tlakovou láhev a vozidlo uhasili po čtvrté hodině ráno. Hmotná škoda na vozidle byla odhadnuta na 5 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se nadále šetří. Při požáru nebyl nikdo zraněn. (foto: stanice Jičín)

Územní odbor Trutnov

Při čelním střetu zemřel jeden z řidičů

Jeden člověk zemřel při včerejší (6. červenec 2008) dopravní nehodě dvou vozidel na Trutnovsku. Na silnici mezi Velkou Úpou a Pecí pod Sněžkou, u Vavřineckého Dolu, se čelně střetla osobní vozidla Ford Escort a Volkswagen Golf. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Horního Maršova se třemi zásahovými vozidly. Na místě zasahovala také zdravotnická, letecká záchranná služba a Policie ČR.

V osobním vozidle Ford cestovalo najednou šest lidí. Dva lidé zůstali ve vraku vozidla zaklíněni. Hasiči je museli vyprostit za pomocí speciálního hydraulického nářadí. Jeden ze zraněných, řidič Fordu, na místě zemřel. Druhý byl letecky transportován do nemocnice. Ve druhém osobním vozidle cestovala tříčlenná posádka. Další čtyři osoby byly při nehodě zraněny. Hasiči pomohli záchranné službě s ošetřením a zajištěním zraněných osob. Poté provedli u vozidel protipožární opatření, odpojili baterie a zamezili úniku provozních látek. Po zadokumentování nehody Policií ČR pomohli s naložením havarovaných vozidel na odtah a odklidili plechy a sklo z vozovky. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: SDH Horní Maršov)


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje



-
swo-

Sdílet