Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sedm dopravních nehod na Vysočině

Od dnešní sedmé hodiny ranní zasahovali hasiči na Vysočině u sedmi dopravních nehod. Při těchto nehodách nepřišel nikdo o život.

V 07:55 hod došlo ke střetu dvou osobních a jednoho nákladního automobilu u Žďírce nad Doubravou. Nehoda si nevyžádala žádné zranění. Zasahující jednotka profesionálních hasičů ze stanice Chotěboř provedla likvidaci uniklých provozních kapalin za pomoci sorbentu. Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.

Ve 12:41 hod se srazil osobní a nákladní automobil v Havlíčkově Brodě. K ohlášené nehodě vyjela místní jednotka profesionálních hasičů. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Její příčinu vyšetřuje Policie ČR.

Ve 13:52 hod se střetla dvě osobní vozidla v Moravských Budějovicích. Po střetu zůstalo jedno z vozidel otočeno na střeše. Zasahující jednotka profesionálních hasičů ze stanice Moravské Budějovice poskytla předlékařskou první pomoc dvěma zraněným a následně je předala do péče ZZS. Jeden ze zraněných byl transportován do nemocnice. Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin a napomohli v místě nehody řídit dopravu. Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.

Ve 14:12 hod havaroval VW Transporter u Vlčetínce (okres Jindřichův Hradec). Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Kamenice nad Lipou. Nehoda si vyžádala jedno zranění. Zraněnému poskytli první pomoc jak zasahující hasiči, tak také lékař se zdravotní sestrou, kteří v době nehody projížděli okolo. Zraněný byl následně předán do péče ZZS a převezen do nemocnice. Havarovaný automobil nebránil v provozu na komunikaci. Hasiči zajistili automobil proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.

Ve 14:17 hod havaroval na 158,5 km dálnice D1 osobní automobil a po nehodě skončil otočený na boku v poli. Nehoda se obešla bez zranění. Na místě události zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí a Velká Bíteš. Hasiči havarovaný automobil otočili zpět na kola. Provoz na dálnici nebyl omezen. Příčinu dopraví nehody vyšetřuje Policie ČR.

Ve 14:36 hod došlo na 159. km dálnice D1 ve směru na Prahu k dopravní nehodě kamionu a nákladního automobilu. Hasiči museli z nákladního automobilu vyprostit zaklíněného řidiče pomocí speciálního hydraulického nářadí. Řidič byl vyproštěn nezraněný. Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Na místo byla povolána specializovaná firma, která provede vyproštění havarovaných automobilů. Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.

lustrační foto

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina



-swo-

Sdílet