Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři tragické nehody na Jihočeských silnicích

Na silnici č. 20/196 km u obce Libějovice došlo v pondělí 7. července v 15:18 hodin ke srážce osobního automobilu Toyota Avensis s nákladním vozem Š 706. K nehodě operační středisko HZS územní odbor Strakonice vyslalo osádky rychlého záchranného automobilu a cisterny z požární stanice Vodňany.

K tragické dopravní nehodě, při které se střetly dva nákladní automobily Liaz, došlo dne 7. července krátce před 11. hodinou na silnici č. 140/3 km vedoucí z Písku na Putim u odbočky na obec Smrkovice. Vozidlo se sklápěcí korbou narazilo čelně do boku vleku druhého vozidla, který na mokré vozovce dostal smyk a dostal se do protisměru. Prudký náraz bohužel nepřežil jeden z řidičů, lékař ZZS u něj konstatoval smrt. Jeho tělo museli hasiči z centrální stanice Písek vyprošťovat, druhý řidič byl předán Záchranné zdravotnické službě. Přibližně po hodině se hasiči vrátili zpět na základnu a po zadokumentování a vyšetření nehody Policií ČR jela jednotka hasičů opět na místo, kde pomohla s likvidací následků nehody, uvolněním komunikace, odstraňováním uniklých provozních kapalin a úklidem vozovky. Zásah byl ukončen v 18,28 hodin.

Další tragická dopravní nehoda se stala opět na Písecku, a to v 14:22 hodin u obce Šamonice. Zde havaroval dodávkový automobil Ford Tranzit. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Písek s rychlým zásahovým automobilem a jednou cisternou. Hasiči na místo události dorazili zároveň s vozem Záchranné zdravotnické služby. Havarovaný vůz se nacházel převrácený na boku a opřený o strom. Uvnitř vozu byl zaklíněn řidič, který nejevil žádné známky života. Teprve po odstranění části střechy se k němu mohl dostat lékař. Ten však po ohledání pouze konstatoval smrt. Po vyšetření nehody Policií ČR hasiči pomocí navijáku převrátili vůz zpět na kola a pomocí rozpínacího nářadí mohli vyprostit mrtvé tělo řidiče. Po naložení vraku auta na vůz odtahové služby hasiči místo nehody uklidili a v 18:28 se vrátili na základnu.

Na silnici č. 20/196 km u obce Libějovice došlo v pondělí 7. července v 15:18 hodin ke srážce osobního automobilu Toyota Avensis s nákladním vozem Š 706. K nehodě operační středisko HZS územní odbor Strakonice vyslalo osádky rychlého záchranného automobilu a cisterny z požární stanice Vodňany. V havarovaném osobním voze zůstala po nárazu zaklíněná mrtvá řidička a její dva psi. V nákladním voze byl zraněn spolujezdec, jeho zranění mu ošetřili příslušníci HZS. Hasiči zajistili oba havarované vozy, vyčistili vozovku od uniklý provozních kapalin a po zadokumentování nehody Policií ČR vyprostili tělo zesnulé pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení a předali pohřební službě. Osobní automobil byl poté naložen na vůz odtahové služby a hasiči mohli provést závěrečný úklid vozovky. Na základnu se jednotka vrátila dvacet minut po 19. hodině.

Ilustrační foto

Redkačně uraveno

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje



-swo-

Sdílet