Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Jaroměři hořelo za jízdy osobní vozidlo

Profesionální a dobrovolní hasiči z Jaroměře vyjeli ve 13:32 hodin k požáru osobního vozidla v Jaroměři – Jezbinách. Hořet začalo během jízdy v motorovém prostoru vozidla Fiat Punto.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 7. července 2008


Královéhradečtí hasiči byli včera po druhé hodině ráno přivoláni do ulice Baarova v Hradci Králové. Z 8. patra panelového domu vyskočil muž, který se rozhodl takto ukončit svůj život. Muž na místě zemřel. Hasiči provedli odklizení následků. Případ šetří Policie ČR.

V 08:42 hodin otevírali dveře bytu v Severní ulici v Hradci Králové, kde unikala voda a dostávala se do dalších prostor domu. Hasiči uzavřeli hlavní přívod vody.

Před pátou hodinou odpoledne otevírali na žádost záchranné služby dveře bytu v Habrmanově ulici v Hradci Králové.

Dobrovolní hasiči z Nechanic pročišťovali vpusť do odtokové kanalizace v obci Lubno.

Dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou vyjeli na výpomoc do Středočeského kraje. Na 58. km dálnice D11 došlo k nehodě obytné Avie, která vyjela ze silnice a skončila v příkopu. Hasiči pomohli s vyproštění vozidla zpět na dálnici.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Rychnovští hasiči vyjeli v 01:22 hodin k dopravní nehodě osobního vozidla, které havarovalo na silnici č. I/14 u Lupenice. Osobní vozidlo Renault 19 skončilo mimo vozovku. Řidič utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice. Hasiči nejprve zabezpečili automobil proti požáru, odpojili autobaterii a zabránili úniku provozních kapalin. Následně vozidlo vyprostili a odstavili mimo komunikaci. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Dobrušky byli v 06:28 hodin přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla na silnici č. I/14 u Bílého Újezdu. Osobní vozidlo skončilo na boku. Jedna osoba utrpěla lehčí zranění a byla ošetřena záchrannou službou. Hasiči ustavili vozidlo zpět na kola, odpojili autobaterii a zabezpečili auto proti úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a Dobrušky vyjeli k odstranění poškozené větve, která hrozila pádem na vozovku u obce Semechnice. Pomocí automobilového žebříku hasiči nalomenou větev odřízli, následně rozřezali a odklidili mimo vozovku.

Rychnovští hasiči odstranili poškozenou větev ze stromu u obce Lupenice.

Územní odbor Náchod

Profesionální a dobrovolní hasiči z Jaroměře vyjeli ve 13:32 hodin k požáru osobního vozidla v Jaroměři – Jezbinách. Hořet začalo během jízdy v motorovém prostoru vozidla Fiat Punto. Hasiči požár v krátké době zlikvidovali, přesto došlo k poškození motorového prostoru a části interiéru vozidla. Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn. (foto: stanice Jaroměř)

Náchodští hasiči vyjeli ve 14:04 hodin k zajištění osobního vozidla, ze kterého unikal olej. Vozidlo Suzuki Swift bylo odstaveno v Kostelecké ulici v Náchodě. Hasiči jímali unikající látku a vozidlo odtáhli na nedaleké parkoviště. Následně zasypali uniklý olej sorbentem a odstranili jej z vozovky.

Hasiči z Jaroměře byli dvakrát požádáni o pomoc při otevření bytu v ulici Na Zavadilce a Karla Lánského v Jaroměři.

Hasiči z Náchoda byli po osmé hodině večer přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla, která se stala v Kostelecké ulici v Náchodě. Vozidlo skončilo na boku a řidič byl zraněn. Hasiči převrátili vozidlo zpět na kola a provedli protipožární opatření. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Trutnov

Hasiči z Trutnova byli v 11:26 hodin přivoláni k úklidu vozovky od oleje v Šárce v Trutnově. Na místo byly povolány Technické služby, které provedly úklid silnice.

Trutnovští hasiči vyjeli ve 12:47 hodin k nehodě nákladního vozidla v Trutnově – Volanově. Návěs skončil převrácený v příkopě. Hasiči pomocí jeřábu návěs převrátili a ustavili zpět na kola. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Hasiči ze Dvora Králové nad Labem byli ve 22:35 hodin přivoláni k požáru osobního vozidla v Čelakovského ulici ve Dvoře Králové nad Labem. Hasiči projeli danou oblast, ale žádné hořící vozidlo nenalezli. Jednalo se o planý poplach.

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolní hasiči z Hajnice vyjeli ve 23:11 hodin k hořícímu vozidlu v Horním Žďáru. Požár vypukl v motorovém prostoru osobního vozidla Š 125L. Požár zničil elektroinstalaci a zadní část vozidla. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada na akumulátoru. Hmotná škoda byla odhadnuta na 1 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Územní odbor Jičín

Hasiči z Jičína vyjeli do domu v Jungmannově ulici v Jičíně, kde došlo k poruše na vodovodním řadu a úniku vody. Hasiči uzavřeli hlavní přívod v domě.

Jičínští hasiči vyjeli k dopravní nehodě osobního vozidla, které havarovalo v ulici V. Dobiáše v Jičíně. Jedna osoba utrpěla zranění a byla převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči provedli odpojení autobaterie a zabezpečili vozidlo proti úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Drážní hasiči a hasiči z Nové Paky vyjeli dopoledne k železniční nehodě, která se stala na 73. kilometru mezi Starou Pakou a Ústím. Na železničním přejezdu se střetl nákladní vlak s osobním vozidlem. Nehoda se obešla bez zranění. Příčiny šetří Policie ČR a České dráhy.


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje



-swo-

Sdílet