Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dlouhý zásah u požáru bývalého kravína ve Vítkově

Šest jednotek hasičů zasahovalo v úterý 8. 7. 2008 celkem osm a půl hodiny u požáru střechy velkého, ale prázdného kravína ve Vítkově (okres Opava), místní části Lhotka. Hned na začátku hašení ještě vyvezli nákladní automobil Avia a osobní automobil Škoda Favorit, které uvnitř parkovaly.

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o požáru v úterý zhruba dvě hodiny po pondělní půlnoci. Na místo byly ihned vyslány dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic ve Vítkově a Opavě a s nimi dobrovolní hasiči z Vítkova, Radkova, Melče a Budišova nad Budišovkou.

Oheň na střeše bývalého kravína o půdorysu 60 × 10 metrů dostali pod kontrolu zhruba za hodinu, pak velitel zásahu po domluvě s majitelem objektu rozhodl o tom, že se střecha nechá dohořet. Později však se přece jen dohašovalo, a to kvůli ohledání místa požáru a vyšetřování příčiny jeho vzniku, která bude stanovena nejdříve ve středu 9.7. i s přesnější celkovou škodou.

Požár byl uhašen po půl jedenácté dopoledne. Při zásahu se zranil jeden z dobrovolných hasičů – vymknul si kotník. Celková škody byla velmi předběžně odhadnuta na 100 tisíc korun, není vyloučeno, že by se mohla zvýšit.

Autor fotografií: Ing. Aleš Směja, HZS MSK, ÚO Opava

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje




-swo-

Sdílet