Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič zůstal v kabině mezi dvěma sloupy

Dne 8. 7. 2008 ve 13:58 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii nákladního auta v centru Zlína, nákladní Avia zde zůstala zaklíněná mezi dvěma sloupy s řidičem v kabině.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu městem došlo k havárii nákladního auta zn. Avia.

Řidič vyjel ve směru na Vizovice z jízdního pruhu mimo vozovku, kde přejel obrubník a vozidlo se zastavilo až o dva ocelové sloupy veřejného osvětlení a světelné signalizace. Kabina zůstala přesně mezi sloupy a zablokované dveře nešly otevřít. Řidič po havárii nepřiznal žádné bolesti.

Hasiči překontrolovali jeho zdravotní stav a dohodli s ním způsob vyproštění. Pomocí lana navijáku zásahového vozu bylo auto vytaženo zpět na silnici. Řidič vystoupil bez zranění.

Po vytažení vraku bylo nutné zajistit také náklad na korbě, který se vlivem nárazu posunul a poškodil bočnici. Hasiči zabezpečili dva přepravní kontejnery s kovovým materiálem proti převrácení a vysypání. Nárazem do sloupu veřejného osvětlení došlo ke zničení reklamy a k odpadnutí krytu přívodní elektřiny. Do příjezdu technických služeb a opravy bylo odhalené místo provizorně zabezpečeno bezpečnostní páskou.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost u jedné z křižovatek. Plynulá doprava byla jen částečně regulována hasiči nebo policisty.

mjr.Mgr.Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-wob-

Sdílet