Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Včerejší den v Královéhradeckém kraji

Hasiči na královéhradecku likvidovali pořár osobního automobilu, zasahovali u několika dopravních nehod a lovili dopravní značky z řeky.

Lovení značek Jaroměř

Hradec Králové

Hasiči z Nového Bydžova byli ve 12:48 hodin přivoláni k otevření bytu v ulici Korneliova v Novém Bydžově. Vzhledem k tomu, že se žadatel o otevření bytu neměl jak prokázat, hasiči byt za přítomnosti Policie ČR neotevřeli.

Královéhradečtí hasiči likvidovali o půl deváté večer požár odpadkového koše na zastávce MHD v Severní ulici v Hradci Králové. Požár nezpůsobil žádné škody na majetku.

Dobrovolní hasiči z Plácek likvidovali roj sršní na balkoně domu v ulici K Hvězdárně v Hradci Králové.

Jednotka dobrovolných hasičů z Černilova vyjela k dopravní nehodě osobního vozidla do obce Librantice. Vozidlo skončilo na střeše v příkopu. Nikdo z posádky nebyl zraněn. Hasiči převrátili vozidlo zpět na kola, odpojili autobaterii a zabezpečili automobil proti úniku provozních kapalin.

Drážní hasiči vyjeli před šestou hodinou ráno na železniční trať mezi Hradcem Králové a Jaroměří. Na 35. km u obce Černožice došlo ke střetu vlaku a muže, který se pohyboval v kolejišti. Muž na místě zemřel. Případ šetří Policie ČR a České dráhy.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Rychnovští hasiči vyjeli krátce po poledni na Staré náměstí v Rychnově nad Kněžnou. Na střeše jedné z budov došlo k uvolnění skleněné desky, která hrozila pádem na chodník. Hasiči pomocí žebříku sklo sundali.

Hasiči ze stanice Dobruška vyjeli k otevření bytu v Javorové ulici v Dobrušce. Hasiči se do bytu dostali pomocí nastavovacího žebříku a přes balkon.

Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Opočna vyjeli k hlášenému požáru haly v zemědělském družstvu v Dobrušce. Po příjezdu hasičů na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že se v areálu družstva provádí deratizace škůdců. Hasiči nezasahovali a vrátili se na základnu.

Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Jaroměře zasahovali ráno u požáru bytu v ulici Engeho v Jaroměři. Při požáru byly zraněny dvacetiletá žena a její dvouleté dítě. Hmotná škoda byla odhadnuta na 100 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se nadále šetří, zřejmě se jednalo o technickou závadu na elektroinstalaci nebo nedbalost.

Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli v 09:42 hodin k neobvyklému zásahu. Na žádost Policie ČR vytahovali z řeky, v ulici 5. května v Jaroměři, dopravní značky. Hasiči na člunu vytáhli několik dopravních značek z řeky. (foto: stanice Jaroměř)

Hasiči z Jaroměře vyjeli po třinácté hodině na pomoc s transportem pacienta ze 7. patra panelového domu v ulici Rybalkova v Jaroměři do sanity.

Pět hasičských jednotek vyjelo včera odpoledne k požáru staré slámy a sena na louce v Jetřichově. Hasiči byli o události informováni v 16:15 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Broumova, dále byly povolány jednotky dobrovolných hasičů z Jetřichova, Meziměstí, Broumova a Police nad Metují. Hasiči požár lokalizovali po dvou hodinách. Rozebrali seno a slámu a dohasili ohniska požáru. Příčinou vzniku požáru mohla být nedbalost, úmysl nebo samovznícení. Při požáru nebyl nikdo zraněn. (foto: stanice Broumov)

Územní odbor Trutnov

V Krkonoších shořelo osobní vozidlo
Včera ráno došlo u horské chaty „Výrovka" v Peci pod Sněžkou k požáru osobního vozidla Š Felície Combi. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Pece pod Sněžkou. Řidič při jízdě do prudkého kopce zpozoroval vycházející kouř zpod palubní desky. Vyjel až k nedaleké horské chatě, odkud přivolal hasiče. Do jejich příjezdu se snažil požár hasit, ale bez úspěchu. Plameny vozidlo zcela zničily a způsobily škodu za 35 tisíc korun. Příčinou požáru byla technická závada na autoelektrice, kdy došlo k el. zkratu vodičů v přístrojové desce vozidla. Při požáru nebyl nikdo zraněn. (foto: stanice Trutnov)

Trutnovští hasiči vyjeli ve 13:59 hodin k dopravní nehodě osobního vozidla mezi Mladými Buky a Kalnou Vodou. Vozidlo skončilo mimo vozovku a nikdo z posádky nebyl zraněn. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem byli v 15:06 hodin přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních vozidel na silnici mezi obcemi Třebihošť a Horní Dehtov. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči provedli protipožární opatření, odpojili u vozidel autobaterie a zabránili úniku provozních látek.

Územní odbor Jičín

Hasiči z Jičína vyjeli před osmou hodinou ráno k odstranění olejové skvrny z vozovky v obci Lužany. Olej unikl z proražené nádrže u osobního vozidla Š Fabie. Hasiči látku zasypali sorbentem a odklidili z komunikace.

Hasiči z Hořic zasahovali u dvou dopravních nehod. V prvním případě se jednalo o srážku osobního a nákladního vozidla v obci Vojice. Při nehodě Renaultu Megan a MANu nebyl nikdo zraněn. Hasiči zajistili obě vozidla proti požáru a úniku provozních náplní.

Druhá nehoda se stala u obce Holovousy, kde havaroval motocykl Honda 1000F. Dvě osoby byly zraněny a převezeny do nemocnice. I v tomto případě hasiči zajistili motorku proti požáru a úniku provozních látek. Příčiny obou nehod šetří Policie ČR.

Jičínští hasiči vyjeli k otevření bytu v ulici Na jihu v Jičíně – Novém Městě, jehož majitelka dlouho neotvírala. Hasiči se do bytu dostali přes balkon a našli uživatelku bytu bez známek života.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-wob-

Sdílet