Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi obcemi Chotoviny a Červené Záhoří zemřel při nehodě člověk, naboural s vozidlem do stromu

Dnes odpoledne, pár minut po dvanácté hodině, přijaly všechny složky Integrovaného záchranného systému oznámení o dopravní nehodě na silnici II. třídy č. 603, mezi obcemi Chotoviny a Červené Záhoří.

Po příjezdu hlídek Dálničního oddělení Chotoviny a Skupiny dopravních nehod Územního odboru Tábor, zjistili že řidič (1981) osobního vozidla tovární značky Škoda Favorit, z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo komunikaci a havaroval do vzrostlého stromu.

K nehodě vyjeli profesionální hasiči ze stanice Tábor, svolána byla také jednotka SDH obce Chotoviny. Průzkum na místě ukázal, že ve zcela zničeném Favoritu zůstal zaklíněný zraněný řidič. Hasiči na jeho vyproštění museli použít hydraulické vyprošťovací zařízení.

Nůžkami odstřihli všechny tři sloupky a oboje dveře na levé straně auta. Tím umožnili zdravotníkům ZZS bezpečný přístup ke zraněnému. Po zajištění základních životních funkcí zraněného řidiče hasiči použili zádovou desku, na které ho vyprostili z auta ven. Následně pomohli zdravotníkům transportovat ho do sanitky.

Vendula Matějů, tisková mluvčí, HZS Jihočeského kraje

Zdravotníci, velmi těžce zraněného muže letecky transportovali do nemocnice. Zde bohužel podlehl následkům zranění neslučitelných se životem.

por. Bc. Milan Bajcura
Policie ČR
Sdílet