Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 9. července 2008

Hradec Králové
Královéhradečtí hasiči vyjeli krátce po šesté hodině ráno k otevření bytu v ulici Pod Zámečkem v Hradci Králové, kde se nacházela nemohoucí žena. Ta spadla z invalidního vozíku a nemohla se zvednout. Hasiči ženu usadili zpět do vozíku.

Hasiči dále pomohli záchranné službě s transportem pacienta do sanity v Labské kotlině v Hradci Králové.

V 17:06 hodin byli hasiči přivoláni k otevření dveří osobního vozidla na parkovišti u Intersparu v Hradci Králové, ve kterém zůstalo uzamčeno asi šestiměsíční dítě. Žena si omylem zabouchla klíčky uvnitř vozidla. Hasiči museli rozbít boční okénko a automobil otevřít. Dítě bylo v pořádku předáno matce.

Profesionální hasiči z Hradce Králové, dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem a Černilova vyjeli ve 20:29 hodin k ohlášenému požáru v areálu bývalého kravína v Polánkách nad Dědinou. Uvnitř objektu hořel pouze odpad a strop na ploše 2 × 2 metry. Požár nezpůsobil žádné hmotné škody.

O půl deváté večer hasiči otevírali dveře bytu v Jungmannově ulici v Hradci Králové.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou
Profesionální hasiči z Dobrušky pomohli záchranné službě s transportem a naložením nemohoucí osoby do sanity v ulici Na Příčnici v Dobrušce.

Rychnovští hasiči byli ve 13:00 hodin přivoláni k dopravní nehodě dvou vozidel, která se srazila v Jiráskově ulici v Rychnově nad Kněžnou. Osobní vozidlo skončilo pod nákladním automobilem. Nikdo nebyl zraněn. Hasiči vyprostili osobní vozidlo zpod nákladního a provedli protipožární opatření. U osobního vozidla odpojili autobaterii a zamezili úniku provozních náplní. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Jaroměře byli krátce po jedenácté hodině dopoledne přivoláni k nehodě motocyklu a dvou osobních vozidel v Náchodské ulici v Jaroměři. Řidič motorky Honda se střetl s osobními vozidly Renault 19 a Citroën C3. Renault skončil po nehodě v poli. Řidič motorky utrpěl zranění a byl letecky transportován do nemocnice. Hasiči pomohli záchranné službě s ošetřením a naložením zraněného muže do vrtulníku. Následně zajistili vozidla a motocykl proti požáru a úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Jaroměř)

V 17:27 hodin vyjeli hasiči z Jaroměře k další dopravní nehodě, která se stala na silnici u Velkého Třebešova. Při střetu osobních vozidel Š Favorit a Chrysler Voyager byli zraněni dva lidé. Řidičku ze škodovky museli hasiči vyprostit pomocí hydraulického zařízení. Žena a další zraněná osoby byly převezeny do nemocnice. Hasiči provedli protipožární opatření na vozidlech, odpojili autobaterie a zabránili úniku provozních látek. Uniklé provozní náplně zasypali sorbentem a odklidili ze silnice. Vozovka byla částečně uzavřena a policisté řídili dopravu kyvadlově. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Jaroměř)

Územní odbor Trutnov

Trutnovští hasiči byli v 01:40 hodin přivoláni k asistenci Policii ČR a záchranné službě při záchraně muže, který hrozil skokem ze střechy pivovaru v Komenského ulici v Trutnově. Po několika hodinách se podařilo muže od skoku odradit a hasiči jej pomocí žebříku sundali ze střechy.

Dobrovolní hasiči z Úpice likvidovali vosí hnízdo v Revoluční ulici v Úpici.

Územní odbor Jičín
Profesionální hasiči z Jičína vyjeli před polednem k dopravní nehodě dvou osobních vozidel v ulici Kollárova v Jičíně. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem a očistili vozovku.

Jičínští hasiči odpoledne vyjeli k otevření dveří u čerpací stanice v ulici M.Koněva v Jičíně. Hasiči nakonec nemuseli zasahovat, na místo se dostavil provozovatel stanice, který dveře otevřel.

Hasiči z Hořic byli ve 13:07 hodin přivoláni k dopravní nehodě, která se stala v Červené Třemešné. Čtyřiatřicetiletý řidič osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a narazil do čekárny na autobusové zastávce. Zranění utrpěl řidič vozidla, který byl ošetřen a následně převezen do nemocnice. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru, zamezili úniku provozních kapalin a po domluvě se starostou obce strhli poškozenou střechu čekárny. Odstranění zničené čekárny si zajistí obec sama. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje 

-kow-

Sdílet