Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po těžké havárii osobního auta v centru Zlína

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním tahu k sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně došlo k těžké havárii osobního auta zn. Audi A4 Avant.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním tahu k sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně došlo k těžké havárii osobního auta zn. Audi A4 Avant.

Řidič osobního auta jel podle svědků centrem města velmi rychle a agresivně. Pod sídlištěm vyjel nejdříve ve smyku přes travnatý středový pás do protisměru, následně se vrátil zpět a havaroval mimo vozovku do břehu a plotu rodinného domu. Při havárii se auto převrátilo na střechu těsně před trolejbusovou zastávkou a ve voze došlo ke zranění tří mladých mužů.

Zraněné se podařilo dostat rychle z vraku auta ven a po nutném prvotním ošetření a fixaci byli všichni tři muži převezeni do nemocnice k další nezbytné lékařské péči. Ve voze byl přepravován také pes (Brazilská fila), který byl havárií vystresovaný a mírně agresivní. Hasiči a strážníci Městské policie Zlín se ho snažili držet stranou havárie, aby nedošlo ke zranění záchranářů nebo dalších lidí. Po příjezdu jeho majitelky byl pes odveden.

Po zadokumentování havárie policií bylo vozidlo hasiči převráceno zpět na kola pomocí navijáku zásahového vozu. Auto bylo zajištěno proti případnému požáru a úniku provozních kapalin, případně znečištění okolní půdy. Na neaktivovaný airbag ridiče nasadili hasiči blokovací zařízení.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla nejdříve doprava na Jižní Svahy zcela uzavřena. Po dalších dvaceti minutách byla doprava uvolněna pro jeden jízdní pruh. Během ranní dopravní špičky se tvořily kolony vozidel. Doprava byla zcela obnovena až po deváté hodině.

Info: HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet