Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči obce Jablůnka mají díky firmě ze Vsetína nový vysoušeč zásahových oděvů

Firma INDET SAFETY SYSTEMS, a. s. (ISS) podpořila jablůnecké hasiče finančním darem 30 000 Kč na zakoupení vysoušeče zásahových obleků. Dodavatelem vysoušeče byla firma ROS Opočno a jeho cena byla 38 236 Kč včetně DPH. Zbylou částku doplatila obec Jablůnka.

Díky vysoušeči budou obleky po zásazích vždy rychle, hygienicky, bezpečně a hlavně šetrně vysušeny a připraveny k dalšímu použití. Montáž a zapojení sušáku v hasičské zbrojnici jsme si provedli sami.

Vysoušeč obleků pracuje na principu neustálé cirkulace proudu teplého vzduchu (okolo 45 °C), který je vháněn pomocí tvarovaných ramínek do sušeného předmětu. Panely jsou vyrobeny z ocelového plechu a s mohutnou konstrukcí sušícího modulu tvoří bezpečný a esteticky sladěný celek.

Vysoušeč byl vyroben s digitálním časovacím zařízením, které umožňuje nastavení osmi programů pro zapínání a vypínání vysoušeče.

V dnešní době je velmi obtížné získat jakýkoliv sponzorský dar. O to více si vážíme finančního daru od firmy ISS a chceme jí a OÚ Jablůnka poděkovat za finance na zakoupení pro nás tak velmi potřebného vysoušeče oblečení.

Otakar Rott
JSDH obce Jablůnka
Sdílet