Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár traktorového lesního stroje v Brníčku na Šumpersku způsobil škodu v částce tři miliony korun

Postupnou pomoc tří jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů si v sobotu v odpoledních hodinách 5. 12. 2015 vyžádal požár vyvážejícího lesního stroje, traktorového vozidla v lesním prostoru za obcí Brníčko na Šumpersko. Dle informací přijaté na linku tísňového volání došlo při činnosti nejprve k zakouření a následnému celému vznícení stroje. Majitelé se ještě před příjezdem hasičů pokusili o uhašení, bohužel bez jakékoliv šance zabránit ničivému počínání plamenů.

Operační středisko Hasičského záchranného sboru informaci o požáru převzalo krátce po osmnácté hodině
a poté ihned na místo vyslalo jednotku požární stanice Zábřeh a to osádky dvou cisternových vozidel za posílení dobrovolnými hasiči Dlouhomilov a Brníčko.

Hasiči za nasazení několika vodních hasebních proudů a poté s využitím těžké pěny požár dopravního prostředku lokalizovali zhruba po čtvrthodině.

V následujícím čase pokračovali v dohašení menších ohnisek a převážné poté stroj ochlazovali. Při požáru došlo k částečnému úniku nebezpečných látek do půdy o situaci byli informování pracovníci životního prostředí.

Co stojí za příčinou vzniku požáru je aktuálně v šetření, nicméně škoda po požáru se vyšplhala k částce tří miliónu korun. Jednalo se o techniku stáří z roku 2007.

S největší pravděpodobností došlo k dosud neurčené technické závadě na stroji.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet