Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ostravští hasiči vyprošťovali dvě zraněné ženy z Carnivalu

Dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje vyjely před sobotní půlnocí 12. 7. 2008 k dopravní nehodě užitkového automobilu Ford Tranzit a většího osobního automobilu Kia Carnival, která se stala v Ostravě-Nové Bělé na křižovatce Plzeňské a Mitrovické ulice

Dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje vyjely před sobotní půlnocí 12. 7. 2008 k dopravní nehodě užitkového automobilu Ford Tranzit a většího osobního automobilu Kia Carnival, která se stala v Ostravě-Nové Bělé na křižovatce Plzeňské a Mitrovické ulice. Vyžádala si čtyři zranění.

Zatímco v Tranzitu vyvázli všichni cestující bez zranění (minimálně tři), hasiči museli z Kie vyprostit za hustého deště dvě zraněné ženy ve věku mezi 30 a 40 lety. Do auta se dostali pomocí hydraulického rozpínáku z levé zadní části. Po opatrném vyproštění je okamžitě předali týmu rychlé záchranné služby, který obě ženy převezl do nemocnice. Další dva pasažéři z Carnivalu (muž a žena) utrpěli lehčí zranění.

Hasiči také zajistili místo nehody, zabezpečili obě vozidla před požárem, odsunuli je z křižovatky a nakonec silnici uklidili. Jednotka HZS MSK z Ostravy-Hrabůvky se vrátila na stanici až hodinu po půlnoci.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Ilustrační foto

-kow-

Sdílet