Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali s pilami i čerpadly

V souvislosti s bouřkami a poryvy větru hasiči v kraji do 23. hodiny vyjeli k 18 zásahům v Brně, v okrese Brno-venkov, a dále na Znojemsku, Hodonínsku a Břeclavsku.

V souvislosti s bouřkami a poryvy větru hasiči v kraji do 23. hodiny vyjeli k 18 zásahům v Brně, v okrese Brno-venkov, a dále na Znojemsku, Hodonínsku a Břeclavsku.

Vyvrácené stromy a větve z komunikací odstraňovali v Brně v Botanické ulici, kde větev poškodila zaparkované auto, dále ve Štursově ulici v Žabovřeskách, kde strom spadl na přístřešek u domu, a z vozovky před restaurací v ulici J. Faimonové v Líšni. V Nádražní ulici v centru města hasiči provizorně opravili vadnou rýnu, protože dešťová voda zatékala do rozvodny el. proudu. V Domě pánů z Lipé na nám. Svobody čistili dva odtoky vody a bránili tak zatopení částí objektu.

Na Brněnsku hasiči nasazením čerpadla a likvidací vody unikající z rozlitého potoka zabránili zatopení domů v ulici Bašty v Ořechově. Vodu se podařilo zkrotit ve chvíli, kdy hladina byla jen několik centimetrů od zaplavení rodinných domů. V Modřicích hasiči odčerpávali vodu ze zatopeného podjezdu železničního viaduktu. Z vody na laně vytáhli osobní auto, které voda zatopila do výšky půl metru.

Na Blanensku hasiči vyjížděli k odstranění velké větve spadlé na vozovku na začátku obce Rudice.

Na Znojemsku hasiči vyjížděli k odstraňování překážek z vozovek. V Příměticích odklidili velkou větev, která spadla na zaparkované auto a vozidlo poškodila. Větev ze silnice odstranili v Mramoticích. Strom, který zatarasili celou šířku silnice, pořezali a odklidili z vozovky zhruba 1,5 kilometru od obce Olbramkostel ve směru na Znojmo.

Na Hodonínsku hasiči vyjížděli do obce Nětčice, kde v ulici Mezivodí zatarasili cestu vyvrácený strom. Větve z vozovky odstraňovali v ulici bratří Čapků v Hodoníně. V Mutěnicích hasiči odčerpávali vodu ze zatopené restaurace Ponorka.

Na Břeclavsku hasiči vyjížděli na silnici z Lednice do Valtic, kde čtyři kilometry od Lednice cestu zatarasil vyvrácený strom a bylo nutné ho pořezat a odstranit.V Hus­topečích hasiči odčerpávali sklep domu v ulici Sv. Čecha. Voda ve sklepě a šachtě dosáhla výšky jednoho metru.

por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

Ilustrační foto

-kow-

Sdílet