Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na vozidlo u Hostašovic spadl strom, těžce zraněného řidiče vyprošťovali hasiči

Záchranáři ZZS MSK zasahovali ve čtvrtek 10. prosince, u vážné dopravní nehody na Novojičínsku. Nehoda osobního vozidla, na které měl spadnout strom u obce Hostašovice, byla operátorům oznámena před sedmou hodinou ranní. Na místo události neprodleně vyjela posádka rychlé lékařské pomoci z novojičínského stanoviště a následně byl k zásahu povolán také vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy.

Podle informací, které mají záchranáři k dispozici, spadl na jedoucí vozidlo strom. Automobil poté sjel do příkopy. Poté, co řidiče vyprostili hasiči, se ukázalo, že devětadvacetiletý muž je vážně zraněn, s poruchou vědomí a v ohrožení života. Prvotní vyšetření odhalilo vážné poranění hlavy a mozku.

Zasahující lékař musel postiženého uvést do umělého spánku, zajistit dýchací cesty intubací a připojit jej k přístrojem řízené ventilaci. Záchranáři zajistili žilní vstupy, zahájili podávání léků a provedli další potřebná opatření. Pro transport pacienta byl povolán vrtulník LZS, který muže šetrně přepravil do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, kde byl předán do péče týmu urgentního příjmu.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet