Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Oticích na Opavsku se střetl vlak s nákladním vozem, nikdo nebyl zraněn

V Oticích na Opavsku zasahují hasiči u střetu osobního vlaku s kamionem. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči pomáhali v pátek 11. prosince 2015 odpoledne likvidovat následky již druhé dnešní dopravní nehody na železničním přejezdu v Moravskoslezském kraji. Tentokrát došlo ke střetu osobního vlaku a přívěsu za nákladním automobilem na železničním přejezdu na trati Opava – Hradec nad Moravicí.

Tísňový hovor ohlašující železniční nehodu v Oticích na Opavsku přijalo Operační a informační středisko HZS Moravskoslezského kraje krátce po 13:15 hod. Bezprostředně byly na místo vyslané dvě hasičské jednotky, jednotka HZS MSK ze stanice Opava a jednotka dobrovolných hasičů z Opavy – Kylešovic.

K dopravní nehodě došlo na železničním přejezdu na křižovatce silnice I/52 a silnice III/44346 v katastru obce Otice, místní části Rybníčky. Na železničním přejezdu došlo ke střetu projíždějícího motorového osobního vlaku s přívěsem odbočujícího nákladního automobilu.

Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo ke zranění osob a to i díky duchapřítomnosti strojvůdce vlaku, který krátce před srážkou stihl upozornit cestující na blížící se náraz. Ve vlaku v té chvíli cestovalo 19 osob.

Hasiči na místě zabezpečili místo dopravní nehody a aktuálně (15:00 hod) pomáhají řídit provoz na křižovatce. Po došetření dopravní nehody budou asistovat při opětovném zprůjezdnění železničního přejezdu. Dopravní nehoda způsobila dočasné uzavření provozu na trati Opava – Hradec nad Moravicí. Přilehlá komunikace I/52 je průjezdná kyvadlově.

Foto: Drážní inspekce
Video. Peter Soós
Marek Gašparín
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet