Čtvrtek 9. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár hájovny napáchal škodu za tři miliony korun

Aktuálně: Přidáno foto Od dnešní (14. 7. 2008) čtvrté hodiny ranní bojují hasiči s požárem hájovny u obce Újezd u Svatého Kříže na Rokycansku. Požár byl ohlášen ve 3.44 hodin a na místo okamžitě vyjela profesionální i dobrovolná jednotka ze stanice Radnice a SHD Břasy.

Od dnešní (14. 7. 2008) čtvrté hodiny ranní bojují hasiči s požárem hájovny u obce Újezd u Svatého Kříže na Rokycansku. Požár byl ohlášen ve 3.44 hodin a na místo okamžitě vyjela profesionální i dobrovolná jednotka ze stanice Radnice a SHD Břasy. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o neobydlený objekt, ve kterém bylo požárem zasaženo schodiště. Jednotka SDH Břasy vytvořila čerpací stanoviště u místního koupaliště k zajištění dodávek vody na místo události. V objektu hasiči objevili dvě prázdné propanbutanové lahve, které vynesli a venku ochlazovali. Na místě byla nalezena dvě ohniska požáru. Skrápěním střešní konstrukce pod taškami byl objekt ochlazován. Kolem půl osmé se v objektu propadl strop a objevila se další ohniska požáru. Jednotky museli rozebrat část střechy a dohasit mimo objekt.

Podle předběžného vyšetřování připadá v úvahu jako příčina požáru technická závada, nedbalost nebo úmyslné založení. Škodu majitel budovy vyčíslil na tři miliony korun. V poledne se na místo dostaví služba kriminální policie se psem cvičeným na vyhledávání akcelerantů.

V 9.19 hodin obnovili elektrikáři dodávky el. proudu pro vodárnu za objektem. Hasiči stále pokračují ve smáčení ohnisek požáru.


Info: HZS Plzeňského kraje

-wap-

Sdílet