Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Víkend u hasičů Královéhradeckého kraje

Hasiči Královéhradeckého kraje zasahovali od pátku (11. července 2008) do neděle (13. července 2008) u 82 událostí.

Hasiči Královéhradeckého kraje zasahovali od pátku (11. července 2008) do neděle (13. července 2008) u 82 událostí. V 51 případech hasiči vyjeli k tzv. technickým zásahům (otevření bytu, odstranění padlých stromů a větví, čerpání vody atd.). Ve dvanácti případech pomáhali odstraňovat následky dopravních nehod, v pěti případech se jednalo o plané poplachy a čtyřikrát pomáhali lidem z porouchaných výtahů nebo uzamčených prostor, ale také vytahovali kozu z Labe ve Vrchlabí.

Nejvíce práce měli o víkendu hasiči na Trutnovsku (24 událostí), dále na Hradecku (21 událostí), Náchodsku (15 událostí), Jičínsku (14 událostí) a Rychnovsku (8 událostí).

Osobní vozidlo začalo po nehodě hořet

K dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla vyjeli v pátek (11. července 2008) dopoledne hasiči na 62. km dálnice D11 u exitu Levín. Nehoda byla na operační středisko ohlášena v 09:22 hodin s tím, že osobní vozidlo začíná hořet. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou. Po příjezdu na místo byl již požár v motorovém prostoru osobního automobilu Ford Focus uhašen pomocí ručního hasicího přístroje. Řidič fordu ani nákladního vozidla Scania nebyli zraněni. Hasiči zabezpečili obě vozidla proti úniku provozních kapalin a místo předali Policii ČR. (foto: stanice Nový Bydžov)

U Renaultu shořel motor

Profesionální hasiči z Nového Bydžova byli v pátek (11. července 2008) večer přivoláni k požáru osobního vozidla Renault 11 GTL v obci Prasek. Požár vypukl za jízdy v motorovém prostoru. Včasným zásahem hasičů se podařilo zabránit šíření plamenů do interiéru a posléze na celé vozidlo. Požár vznikl v důsledku el. zkratu na rozvodech v motoru, který zapříčinil hoření plastových součástí a izolací kabelů. Hmotná škoda byla majitelem odhadnuta na 15 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 25 tisíc korun. (foto: stanice Nový Bydžov)

Hasiči dvakrát tahali osobní vozidlo z vody

Profesionální hasiči z Náchoda byli v sobotu (12. července 2008) o půl šesté ráno přivoláni k vyproštění osobního vozidla z rybníku Podborník v ul. Kostelecká v Náchodě ve směru na Horní Radechovou. Vozidlo se nacházelo několik metrů od břehu a byla vidět pouze střecha. Na místo se dostavili také pracovníci odboru ŽP, ale k žádnému úniku provozních kapalin do vody naštěstí nedošlo. Hasiči pomocí navijáku vytáhli osobní vozidlo Suzuki Swift na břeh. Tím bohužel celá událost pro hasiče neskončila. Během noci ze soboty na neděli si zřejmě někdo krátil dlouhou chvíli a vozidlo opět „usadil" na dno rybníku. Na místo byli přivoláni hasiči – potápěči z Pardubického kraje, kteří vozidlo pomocí navijáku opět vytáhli na břeh. Vozidlo bylo zajištěno tak, aby se už situace nemohla opakovat. Případ šetří Policie ČR. (foto: stanice Náchod – foto č. 1,2, další foto Jan Dušek)

Vozidlo skončilo v příkopu

V sobotu (12. července 2008) po osmé hodině ráno vyjeli hasiči z Náchoda k vyproštění osobního vozidla Ford Aerostar z příkopu mezi Hronovem a Žabokrky. Vozidlo skončilo nedaleko železniční tratě. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči vytáhli vozidlo zpět na vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Náchod)

Info: por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-wap-

Sdílet