Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střet dvou osobních vozidel komplikoval více než hodinu provoz v Ostravě-Vítkovicích

Na více než hodinu způsobila dopravní komplikace ve frekventované Ruské ulici v Ostravě-Vítkovicích v úterý 15. 12. 2015 dopoledne nehoda dvou osobních automobilů Škoda Octavia, která se naštěstí obešla bez zranění. Profesionální hasiči část zásahu řídili dopravu a pro gravidní řidičku jedné z havarovaných octavií přivolali sanitku, která ji odvezla na vyšetření do nemocnice.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě u tramvajové zastávky „Ředitelství Vítkovic“ informováno v úterý krátce před půl jedenáctou dopoledne. Na místo ihned vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Hrabůvka a Fifejdy.

Hasiči zabezpečili před požárem obě havarovaná auta, která skončila na kolech na silnici ve směru do centra Vítkovic, u jedné z octavií likvidovali únik provozních kapalin pomocí nasákavého sorbentu. Když zjistili, že dotčenou řidičkou je i mladší žena v pátém měsíci těhotenství, byť bez vnějších známek zranění, okamžitě pro ni zavolali sanitku.

Hasiči se postarali také o řízení dopravy během dokumentování nehody i při nakládání octavie na vozidlo odtahové služby. Nakonec pečlivě uklidili zbytky havarovaných aut a střepy ze silnice i tramvajových kolejí, včetně použitého sorbentu.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet