Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zachvátil střechu pěstitelské pálenice v Novém Hrozenkově

Ve 3:04 hodin přijalo operační středisko hasičů informaci o možném požáru nízkopodlažní budovy v Novém Hrozenkově. Na místo byla ihned vyslána jednotka profesionálních hasičů Vsetín s jednou cisternou a další tři jednotky dobrovolných hasičů Karolinka, Nový Hrozenkov a Halenkov s dalšími cisternami.

Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že požárem byla zasažena střecha a podkroví budovy, ve které byla situována pěstitelská pálenice. Jako první se na místo dostavily dobrovolné jednotky, které zahájily hašení pomocí několika proudů C. Profesionální hasiči po příjezdu pronikli v dýchací technice do budovy a provedli likvidaci dalších ohnisek. Zároveň byla prováděna ochrana sousední budovy, aby bylo zabráněno přenosu požáru.

Potřebné množství hasební vody bylo na místo zabezpečováno kyvadlovou dopravou cisternami dobrovolných hasičů. Po odvětrání prostor pomocí přetlakové ventilace a rozebrání zasažených střešních konstrukcí byl prostor zkontrolován termokamerou. V 5:22 hodin byla ohlášena celková likvidace a místo bylo předáno dobrovolných jednotkám, které provedou dokončení rozebrání konstrukcí a dohlídku na požářišti.

Na místě pracuje také vyšetřovatel hasičů ze Vsetína. Příčina vzniku události i způsobená škoda jsou prozatím v šetření.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet