Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U požáru osobního auta na karlovarské rychlostní silnici zasahovala jako první kladenská jednotka

Ve čtvrtek 17. prosince krátce před 15:30 h byl na tísňovou linku hasičů nahlášen požár osobního automobilu Citroen na 19. kilometru rychlostní silnice R6 ve směru z Karlových Varů do Prahy.

Operační středisko na místo vyslalo rychlý zásahový automobil, cisternový automobil a vyšetřovatele příčin požárů ze stanice HZS Kladno a cisternový automobil ze stanice HZS Stochov. Po příjezdu prvního vozidla bylo zjištěno, že požárem je zasažena přední polovina automobilu.

Hasiči zahájili zásah pomocí vysokotlakého proudu. Rychlostní komunikace byla v místě události krátkodobě uzavřena v obou směrech. Po čtyřech minutách byl požár lokalizován. Hasiči dále zasypali unikající provozní kapaliny speciální savou látkou (sorbentem) a následně velitel zásahu zredukoval zasahující techniku i hasiče. Požár dohasila stochovská jednotka – celý zásah trval 45 minut. Událost se obešla bez zranění a hasiči na místě spolupracovali s Policií ČR.

Požárem vzniklá škoda byla vyčíslena na 50 tisíc Kč a jako příčinu vyšetřovatel stanovil technickou závadu na ventilátoru topení.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
oddělení KOPIS
HZS Středočeského kraje
Sdílet