Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehody a požáry aut na Liberecku

Hasiči v Libereckém kraji zasahovali u dopravních nehod a hasili hned několik požárů motorových vozidel.

Řidič narazil do betonového sloupku

K dopravní nehodě osobního vozu zn. Opel Vectra došlo v pondělí 14. července 2008 krátce před 14. hodinou na ulici Fügnerova ve Frýdlantu. Při nárazu do betonového sloupku plotu u rodinného domu utrpěl řidič zranění a v době příjezdu dobrovolných hasičů z Frýdlantu byl již odvezen k ošetření do místní nemocnice. Hasiči odpojili baterii vozu a zamezili úniku provozních náplní. Skvrny na komunikaci zasypali sorbentem. Do příjezdu policistů se hasiči starali o řízení provozu v místě nehody.

Další dva požáry osobních vozů

Druhý pondělní požár osobního vozu zaznamenalo operační středisko HZS Libereckého kraje ve 14:20 hod.. V ulici Letná v liberecké části Staré Pavlovice začal hořet osobní vůz zn. Renault Mégane. Požár se podařilo uhasit ještě před příjezdem libereckých profesionálních hasičů. Hasiči vůz zkontrolovali a odpojili baterii. Požár způsobil na vozidle škodu ve výši 50 tisíc korun.

Ke třetímu požáru osobního vozu došlo krátce před 17. hodinou na silnici č. I/35 u obce Pateřice. Zde se vznítila motorová část osobního vozu zn. Renault Laguna. Profesionální hasiči z Turnova uhasili oheň vysokotlakým vodním proudem a unikající provozní kapaliny zachytili do jímacích nádob. Poté zasypali skvrny na komunikaci sorbentem a pomohli nepojízdný automobil naložit na vozidlo odtahové služby. Majiteli vozu vznikla 150tisícová škoda.

I v těchto dvou případech může za vznik požáru technická závada. 

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

-wob-

Sdílet