Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Lochenic dostali na Vánoce díky příspěvku Nadace ČEZ nové vybavení

Hasiči z Lochenic na Královéhradecku převzali v pátek 18. 12. 2015 od zastupitelů obce nové vybavení zásahových vozů. Techniku, která zvýší akceschopnost místní jednotky dobrovolných hasičů zejména při záchraně z vody, zakoupila obec díky příspěvku Nadace ČEZ 100 tisíc korun.

Pod pomyslný vánoční stromeček dostali locheničtí hasiči nové požární armatury a prostředky pro záchranu na vodních plochách. Vybavení rozšíří možnosti nasazení jednotky, její akceschopnost a prospěje také bezpečnosti záchranářů při jednotlivých zásazích.

Naše jednotka je zařazena do systému plošného pokrytí Královéhradeckého kraje. Pro úspěch a samotnou bezpečnost zásahů je nutné, aby hasiči systematicky zlepšovali svou výkonnost a schopnosti. Je ovšem rovněž potřeba, aby jejich činnost byla podpořena kvalitním a plnohodnotným vybavením, které jim umožní získané zkušenosti uplatnit v praxi,

uvedla jednatelka SDH Lochenice Lucie Černohousová.

Všech čtrnáct členů lochenické jednotky dobrovolných hasičů se pravidelně účastní školení, kurzů i soutěží a kromě likvidace požárů jsou připraveni k záchranářským činnostem na vodě, technickým zásahům a ochraně obyvatel při mimořádných událostech.

V případě mimořádného rozsahu neštěstí vyjíždějí na pomoc do různých koutů České republiky, svými schopnostmi například přispěli při povodních v letech 1997, 2002, 2007, 2010 i 2013.

Stotisícový nadační příspěvek umožnil lochenickým hasičům zmodernizovat vybavení svých záchranných vozů pořízením nových armatur a prostředků k záchraně na vodě. Nadace ČEZ jednotku podpořila prostřednictvím grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů.

Dlouhodobě spolupracujeme s hasičskými záchrannými sbory po celé republice. Jejich práce si velmi vážíme a s radostí jsme tentokrát podpořili ten z Lochenic. Uvědomujeme si totiž, že plnohodnotné vybavení pomáhá při jejich obětavé a často rizikové práci zachraňovat životy a zvyšovat bezpečnost jak zachraňovaných osob, tak i záchranářů samotných,

sdělila Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Sdílet