Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická nehoda bavoráku u Tchořovic

Dnes v časných ranních hodinách (4:23 hodin) havaroval u obce Tchořovice na Strakonicku osobní automobil tovární značky BMW. Řidič nehodu nepřežil.

Dnes v časných ranních hodinách (4:23 hodin) havaroval u obce Tchořovice na Strakonicku osobní automobil tovární značky BMW. Ihned po ohlášení nehody na operační středisko HZS Jihočeského kraje územní odbor Strakonice byla k zásahu vyslána jednotka profesionálních hasičů z požární stanice Blatná a jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Tchořovice.

Ilustrační foto

Jelikož se nehoda stala téměř na hranici krajů, zasahovala po příjezdu jednotek HZS Jihočeského kraje na místě již jednotka z požární stanice Horažďovice z HZS Plzeňského kraje. Jednotka SDH obce Tchořovice byla proto odvolána zpět na základnu, hasiči ostatních jednotek mezitím vyprošťovaly zraněného řidiče. Jeho poranění se však neslučovala se životem, lékař Záchranné zdravotnické služby u muže konstatoval smrt. Hasiči poté zajistili úklid komunikace a krátce před 9. hodinou se vrátili zpět na své základny.
 

Info: Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje

-wap-

Sdílet