Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Fiat plavat neumí

Přinášíme vám informaci o nedělní události, při které jednotky HZS a SDH z Hlučína vyprostily utopený Fiat a poté i zapadlý traktor, který osobnímu vozu přijel na pomoc.

Krátce po 20. hodině 13.července 2008 došlo v areálu hlučínského jezera ke kuriózní dopravní nehodě, kdy malý dodávkový automobil FIAT Doblo sjel z komunikace do vody. Řidič tohoto vozidla se jej sám pokusil vytáhnout traktorem, což se mu nepodařilo, a po chvilce s tímto traktorem zapadl. V té době na území MSK silně pršelo a vyskytovaly se bouřky.

Na místo události byla po neúspěchu řidiče os.automobilu vyslána jednotka profesionálních hasičů z Hlučína s CAS 24 MB Atego, která krátce po příjezdu přes SOPIS Bruntál povolala posilovou jednotku dobrovolných hasičů města Hlučína. Ti se na místo události dostavili s CAS 24 MAN a s obleky pro práci na vodě. Z Opavy byl povolán vyprošťovací automobil VYA Tatra 815, který nakonec nezasahoval. Vozidlo i traktor se podařilo bez dalších škod na majetku vytáhnout pomocí navijáku z CAS 24 MAN. Po vyproštění vozidel se jednotky vrátili zpět na základny.

Info: Martin Türke, VD JSDH Hlučín
www.hasici.hlucin.com 

-wap-

Sdílet