Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Javorníku likvidují hasiči požár stohu slámy, událost zaměstnala pět jednotek

Pět jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů likviduje od odpoledních hodin požár uskladněných balíků slámy v Javorníku na Jesenicku. Informaci o požáru nedaleko ocelové haly rovněž s uskladněnou slámou převzalo operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje krátce po patnácté hodině.

Následně k místu vyslalo s profesionální stanice v Jeseníku jednotku a to osádky dvou cisternových vozidel. K pomoci také vyrazili dobrovolní hasiči Javorník, Bernatice, Bílý Potok a Paczsków ( mezistátní pomoc hasičů Polsko ). Jednotky po svém příjezdu za pomocí nakladače z drustva zahájili postupné rozvážení a dohašování v bezpečném prostoru.

Požár zasáhl stoh o rozloze zhruba 20 × 20 metrů. Předpoklad dohašování je na dalších několik hodin. Na místo se dostavil také starosta obce Javorník, ten pro zasahující jednotky zajistil jídlo a pití. Hasičům se včasným zásahem podařilo zabránit možnému rozšíření i na zmiňovanou ocelovou budovu s další slámou. Dle vyjádření m

Jednotky po svém příjezdu za pomocí nakladače z drustva zahájili postupné rozvážení a dohašování v bezpečném prostoru. Požár zasáhl stoh o rozloze zhruba 20 × 20 metrů. Předpoklad dohašování je na dalších několik hodin. Na místo se dostavil také starosta obce Javorník, ten pro zasahující jednotky zajistil jídlo a pití.

Hasičům se včasným zásahem podařilo zabránit možnému rozšíření i na zmiňovanou ocelovou budovu s další slámou. Dle vyjádření majitele se nebude jednat o požár s výraznou škodou.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet