Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pro zraněnou ženu přiletěl vrtulník

K vážné dopravní nehodě včera odpoledne hasiči vyjížděli do Mikulova. Při srážce kamionu s osobním vozidlem byli zraněni tři lidé.

Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena ve 13 hodin a na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Mikulově. Na výjezdu od čerpací stanice u křižovatky ulice 28. října se silnicí do Břeclavi nedaleko hranice s Rakouskem se srazilo vozidlo Škoda Fabia Combi s tahačem Mercedes Benz Actros s návěsem. Kamion, který jel po hlavní komunikaci a škodovka mu zřejmě zkřížila jízdní dráhu, narazil do levé boční části osobního auta. To prudký náraz odhodil několik metrů na betonovou zábranu a odtud se auto znovu odrazilo do vzdálenosti téměř deseti metrů. V autě byli zraněni tři lidé, z toho dva vážně. Šedesátiletou ženu, která cestovala na pravém předním sedadle, přepravil do nemocnice vrtulník letecké záchranné služby. Sanitka ZZS do nemocnice převezla také vážně zraněného jednašedesátiletého řidiče auta, a 15letého chlapce, který si stěžoval na bolesti hrudníku. Německý řidič kamionu zraněn nebyl. Všechny zraněné ze zdemolovaného auta před příjezdem záchranářů vytáhli svědci nehody. Hasiči zdravotníkům pomohli při ošetřování osádky auta a při nakládání zraněných k převozu do nemocnice. Na autě udělali protipožární opatření a odpojili baterii, únik provozních kapalin nebyl zjištěn. Po vyšetření nehody dopravní policií hasiči uklidili místo nehody od střepů a úlomků skla a v 15.41 hodin ukončili zásah.

Ilustrační foto

Na Blanensku dnes hasiči zasahovali u dopravní nehody kamionu MAN s přívěsem u Černé Hory. Kamionu se na kruhovém objezdu silnice I/43 převrátil přívěs a zatarasil část komunikace. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 10.20 hodin a na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Blansku. Při havárii nebyl nikdo zraněn a z vozidla nebyl zjištěn únik ropných látek. Převrácený přívěs však nebylo možné odstranit z vozovky, protože byl naložen třemi rolemi lepenky o celkové hmotnosti 1,2 tuny. Hasiči proto museli z přívěsu vyložit všechny tři role. Pak přívěs pomocí lana a navijáku postavili zpět na kola, role opět naložili do nákladního prostoru a poškozený přívěs pomohli připojit k tažnému vozidlu k odtahu z místa nehody. Havárie na více než hodinu výrazně omezila provoz na kruhovém objezdu silnice I/43 a dopravu řídili policisté. Po dobu přímého vyprošťování přívěsu bylo nutné na zhruba 15 minut objezd zcela uzavřít. V 11.32 hodin hasiči ukončili zásah a odjeli na stanici.


Info: por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-wap-

Sdílet