Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škodu za čtvrt milionu způsobil požár bytu v Rokycanech

Ve čtvrtek 31. prosince 2015 v 7:45 hodin vyhlásilo operační středisko poplach hasičům v Rokycanech a vyslalo je do ulice Dělostřelců k požáru bytu. Jedná se o zrekonstruované budovy bývalých kasáren. Jako posila k požáru vyjeli dobrovolní hasiči z Hrádku a Oseku.

Požár vznikl od svíčky v kuchyni, kterou uživatelé ponechali bez dozoru. Z vánoční výzdoby se oheň rozšířil přes stůl na další vybavení kuchyně a poškodil i linku a spotřebiče. Žár byl tak velký, že popraskaly okenní tabule. Hustý štiplavý kouř postupně zaplňoval prostory bytu, až se dostal i do ložnice, kde spaly dvě osoby. Naštěstí se probudili včas. Oba stihli utéct na chodbu a uživateli se podařilo několika kýbly požár uhasit. On i jeho partnerka se nadýchali zplodin hoření. ZZS je na pozorování odvezla do nemocnice.

Hasiči z bytu již jen vynesli dohořívající zbytky vánoční výzdoby a odvětrali zakouřené prostory. Spolupracovali při ošetření pacientů. Dále překontrolovali i byt horní, tam se požár nerozšířil. Požár napáchal škody předběžně za 250 tisíc korun.

Zasahující jednotky:

  • HZS Rokycany
  • JSDH Hrádek
  • JSDH Osek
Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet