Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Těžká dopravní nehoda u Střílek na Zlínsku

Dne 17. 7. 2008 v 16:11 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě u Střílek.Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan a Uherského Hradiště.

Dne 17. 7. 2008 v 16:11 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě u Střílek.

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan a Uherského Hradiště se dvěma zásahovými vozy, které posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Koryčan. Později byla na místo vyslána i jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže se speciálním vyprošťovacím vozidlem.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na křižovatce s hlavní silnicí I/50, u obce Střílky, došlo k velmi vážné dopravní nehodě mezi dodávkou zn. Mercedes Sprinter a dvěma osobními auty zn. Renault Thalia a Š Favorit.

Podle svědků vjel řidič dodávky (H) na hlavní silnici v době, kdy tudy projížděla žena ve svém renaultu. Nárazem utrpěl cizinec zranění na hlavě a celá dodávka se převrátila na bok. Řidička nebyla při nehodě zraněna, ale s vozem skončila v příkopě.

Dodávka se však po nárazu převrátila na bok a pokračovala setrvačností po silnici dalších asi 30 metrů. Přitom narazila do dalšího jedoucího vozidla Š Favorit. V osobním autě cestovali dva senioři, další dospělý muž a dva malí chlapci. Srážkou utrpěla zlomeninu ruky starší žena a zraněn byl i její pětiletý vnuk.

Hasiči na místě nehody pomohli zraněným, zajistili všechny vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po příjezdu dvou vozidel zdravotnické záchranné služby byli zranění naloženi, ošetřeni a odvezeni do nemocnice.

Během zásahu věnovali hasiči dva maskoty, plyšové dráčky Záchranáčky, jak zraněnému pětiletému chlapci, tak i jeho o rok staršímu bratrovi.

Dopravní nehoda si vyžádala značné dopravní omezení. Zcela byl uzavřen průjezd od křižovatky na Morkovice, a to více než čtyři hodiny. Po zadokumentování dopravní nehody požádali policisté o výjezd vyprošťovacího vozidla hasičů, aby mohla být odstraněna převrácená dodávka. Doprava byla zcela obnovena až po 21. hodině.

Zdroj: HZS Zlínksého kraje

-kaw-

Sdílet