Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru v rodinném domě v Zachrašťanech u Nového Bydžova zemřel starší muž

V sobotu 2. ledna 2016 ráno před devátou hodinou byl na operační středisko hasičů nahlášen požár rodinného domu v Zachrašťanech u Nového Bydžova na Královéhradecku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Nového Bydžova a dále jednotky sboru dobrovolných hasičů z Nového Bydžova, Chlumce Nad Cidlinou a Zachrašťan. Hasiči na místě průzkumem zjistili, že se jedná o požár patrového rodinného domu a bezprostředně zahájili hašení za pomocí dvou vodních proudů. Manželka majitele objektu se v době jejich příjezdu nacházela mimo dům a informovala záchranáře, že její manžel – starší muž – je stále uvnitř. Hasiči do objektu vstoupili a oknem provedli vyproštění majitele objektu, který již nebyl při vědomí. I přes maximální snahu přítomných záchranářů se muže bohužel nepodařilo oživit a lékař konstatoval jeho smrt.

Hasiči provedli dohašení požáru a po příjezdu vyšetřovatele příčin požáru a zadokumentování místa události začali s vyklízením objektu. Požárem byla přímo zasažena menší část domu v jedné z místností, další škody způsobily zplodiny hoření. Poškozeno bylo především vybavení domácnosti a interiér, vzniklá škoda je předběžně stanovena na pět set tisíc korun českých. Příčinou požáru byla pravděpodobně technická závada na elektrospotřebiči.

Na místo byli povoláni také psychologičtí interventi Policie ČR pro poskytnutí první psychologické pomoci manželce zesnulého muže a dalším zasaženým osobám.

mjr. Mgr. Ondřej Sezima
Sdílet