Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U obce Rokytnice museli hasiči vyprostit zraněného řidiče z havarovaného osobního vozu

V 11:30 hodin dorazila jednotka profesionálních hasičů ze stanice Slavičín na místo hlášené dopravní nehody osobního vozidla se zaklíněním osoby, ke které došlo u obce Rokytnice. V dalších minutách posílila profesionální hasiče i jednotka jejich dobrovolných kolegů.

Osobní vozidlo zn. Ford Mondeo narazilo svou pravou přední části do kmene stromu u komunikace. Náraz nebyl nijak destruktivní a vozidlo bylo poškozeno jen minimálně. Řidič vozidla přesto s hasiči nekomunikoval ani nereagoval na bolestivé podněty. Jeho tep byl ale hmatatelný a dýchal.

Ve vozidle byl ponechán svědky nehody, kteří mu poskytli první pomoc a událost oznámili na tísňovou linky zdravotnické záchranné služby. Po konzultaci situace ze záchranáři ponechali řidiče ve vozidle a dále s ním nemanipulovali.

Záchranáři a hasiči muže následně stabilizovali, zafixovali mu krční páteř a po odstranění středového sloupku karoserie ho podložili pevnými nosítky. Po vytažení z vozidla byl uložen do vakuových nosítek transportován do sanitky.

Po vyproštění řidiče hasiči zajistili vozidlo proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Následně bylo vozidlo vytaženo zpět na komunikaci naloženo odtahovou službou. Po dobu zásahu se hasiči podíleli také na řízení provozu v místě události.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet