Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V obci Třanovice na Frýdecko-Místecku havarovalo osobní vozidlo, zaklíněný řidič nejevil známky života

Záchranáři ZZS MSK zasahovali v noci ze soboty na neděli u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. O půlnoci 2. ledna přijali operátoři ZZS tísňové volání k havárii osobního vozidla v obci Třanovice. Na místo ihned vyjela posádka rychlé lékařské pomoci z Třince a následně i skupina rychlé zdravotnické pomoci.

Muž, jehož totožnost záchranáři během zásahu neznali, zůstal zaklíněn ve vraku vozidla a o jeho vyproštění se museli postarat hasiči. Postižený nejevil žádné známky života. Zasahující lékař u něj zjistil poranění hlavy a mozku, horní a dolní končetiny. Záchranáři zahájili resuscitaci se srdeční masáží a umělou plicní ventilací ve snaze obnovit srdeční činnost. Jejich snaha však nevedla k úspěchu a muž na místě podlehl svým zraněním.

Po vyproštění byl ošetřen dvaadvacetiletý pacient, a to s poraněními dolní končetiny a hlavy. V době zásahu byl při vědomí a se záchranáři komunikoval. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jej posádka záchranné služby předala na chirurgické ambulanci třinecké nemocnice.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet